Arhiva

Novi studenti spremni zakoračili na akademski put










„Moram reći da ova zemlja treba mlade ljude koji ne gube nadu i ne odlaze iz ove zemlje“, rekla je u svom obraćanju studenticama i studentima Assoc. Prof. dr. Adisa Arapović-Omerbegović

Danas je na Internacionalnom Burch univerzitetu u Sarajevu upriličena svečana dobrodošlica novim studenticama i studentima Burch univerziteta, čime je zvanično počela nova 2017/2018 akademska godina.

Manifestacija je počela u 11:00 sati intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, uvodnim govorom rektora Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Damira Marjanovića, motivacionim govorom dekanese Adise Arapović-Omerbegović, te predstavljanjem naših najuspješnijih studenata i košarkaša KK BURCH.

Prof. dr. Damir Marjanović, rektor Burch univerziteta je poželio dobrodošlicu studenticama i studentima u ime profesorskog tima Burch-a, naglasivši da dolaze na najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini gdje su se obrazovali najbolji studenti od kojih su mnogi zaslužili Fulbrajta. Rektor ovom prilikom nije zaboravio spomenuti Burch publikacije u prestižnim naučnim magazinima te najbolji univerzitetski košarkaški tim, no Marjanović se dotakao jednog od najvažnijih pravila Burch-a koje glasi : „nećete proći ako ne naučite!“.

„Godine studiranja sam provela izvan BiH, zbog toga što tada nisam mogla pronaći kvalitetno obrazovanje u mojoj zemlji.  Danas se nalazim na mjestu s kojeg mogu s ponosom da kažem da sam članica najboljeg univerzitetskog tima u BiH koji obrazuje mlade ljude. Sigurna sam da ćete vi mladi ljudi već sutra učiniti ovu zemlju boljom i ljepšom. Zbog toga moram reći da ova zemlja treba mlade ljude koji ne gube nadu i ne odlaze iz ove zemlje“, rekla je u svom obraćanju studenticama i studentima dekanese Adise Arapović-Omerbegović.

Studentice i studenti su mogli čuti i iskustva starijih kolega koji su polaznici druge i treće godine studija među kojima je bio i Tarik Bučan student IT-a. Tarik je svojim kolegicama i kolegama poručio da je o univerzitetu koji pohađa primarno mnogo čuo od starijih kolegica i kolega no da nije obraćao pažnju sve dok nije porazgovarao sa starijim studentima koji su mu dali smjernice u samo dvije riječi, uči i budi mudar.

Poslije završetka manifestacije, brucoši su upućeni na svoje fakultete gdje su ih pozdravili mentori Odsjeka, te informisali o načinu odvijanja nastave, kao i studetskim pravima i obavezama.

Back to top button