Biznis

INTERVJU Nedžad Nuhanović: Očekujemo 25.000 posjetitelja na Sajmu “Grapos-Expo” 2016
Od 19. do 22. aprila ove godine, u Gračanici će biti održan Sajam poduzetništva i obrta “Grapos-Expo 2016”.

Prema riječima direktora Sajma Nedžada Nuhanovića, objekti na lokaciji od 6.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora i 4.000 kvadrata otvorenog prostora su već podignuti.

“Imamo preko 300 prijavljenih izlagača i to je do sada najveći broj izlagača na jednom sajmu u Gračanici. Očekujemo preko 25.000 posjetilaca iz cijele BiH i regiona. U okviru Sajma održat će se određen broj konferencija, okruglih stolova i panel diskusija. Prvog dana će prezentaciju imati Evropska banka zajedno sa Vanjsko-trgovinskom komorom BiH, drugi i treći dan će se održati paneli i okrugli stolovi sa bankama, a u organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva TK”, istakao je Nuhanović za Kameleon, te dodao kako se na Sajmu očekuju izlagači iz skoro svih obrtničkih sfera.

“Tu je metalni sektor koji je izuzetno jak. Ove godine imamo mnogo proizvođača kotlova na pelet, predstaviće se i sami proizvođači peleta, biće zastupljena prehrambena industrija, turizam, obrt i poduzetništvo, kao i građevina”, kaže Nuhanović.

Čelni ljudi Sajma “Grapos-Expo” ove godine će voditi brigu o svojim posjetiteljima, te su odlučili osigurati besplatan prevoz na Sajam. Autobus kreće sa stanice u Gračanici u terminima od 13, 15, 17 i 18:30 sati.

Također, dio atmosfere samog Sajma biće prenesen i na centar grada, gdje će 21. aprila u revijalnom dijelu biti održan koncert grupe (Ne)normalni Balašević.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button