Vlada TK obećala podršku međunarodnom dječjem festivalu “Vezeni most” 2016

- in Cooltura

Organizacija ovogodišnjeg, 13. međunarodnog dječjeg festivala “Vezeni most” bila je tema održanog sastanka premijera TK Bega Gutića sa menadžerom Festivala Šimom Ešićem i koordinatorom Hazimom Karićem.

Kako je rečeno, dječji festival “Vezeni most” najveći je i najznačajniji projekat namijenjen djeci i umjetnicima za djecu, te je jedini festival ove vrste u BIH. Većina programskih sadržaja festivala, koji će se održati od 28. do 31. oktobra ove godine, planirana je u institucijama kulture i školama Tuzlanskog i Zeničko – dobojskog kantona, te Brčko Distrikta.

Kao i svake godine, i u okviru ovog festivala bit će organiziran konkurs za najbolje literarne radove učenika osnovnih škola iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a zadata tema ovogodišnjeg festivala je “Uspjeh se postiže poduzetničkim radom, marljivošću i kreativnošću”.

Premijer TK izrazio je zadovoljstvo činjenicom da njegovanje kulture dječje književnosti u BiH, ali i regionu potiče odavde, iz naših krajeva, te istovremeno istakao i žaljenje što se to njegovanje svodi na lične i pojedinačne primjere dokazanih dječjih prijatelja.