KulturaZanimljivosti i zabava

U ovom filmu su glumci stvarno ostarili – sniman je nekoliko godina (VIDEO)

Neobično duga produkcija













“Boyhood” je jedinstveni filmski projekat reditelja Richarda Linklatera koji je zauvijek promijenio način na koji se filmovi snimaju. Ovaj filmski poduhvat poznat je po svojoj neobično dugoj produkciji i inovativnom pristupu snimanju.

Snimanje filma trajalo je od 2002. do 2014. godine, a jedinstvenost projekta leži u tome što su isti glumci korišteni tokom cijelog perioda snimanja.

Glavni glumci, među kojima su Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke i Lorelei Linklater, doslovno su odrasli pred kamerama. Film prati život Masona Evansa Jr., lika kojeg igra Ellar Coltrane, od djetinjstva do odrasle dobi.

Richard Linklater osmislio je ovaj projekat kao eksperiment u vremenskom snimanju. Svake godine, ekipa filma okupljala se kako bi snimila nove dijelove priče, bilježeći prirodan proces starenja i evoluciju likova.

“Boyhood” nije samo film, već i jedinstveni dokument vremena i ljudskog rasta. Film je dobio brojne nagrade, uključujući tri Zlatna globusa i Oscara za najbolju sporednu ulogu (Patricia Arquette). Ovaj filmski podvig ostaje poseban primjer inovacije i posvećenosti umjetnosti filma. (Radio Kameleon)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button