Tehnologija

Mladi Ivan Jelušić pokreće masovnu proizvodnju: Ostajem ovdje iz inata!
Kada je Ivan Jelušić iz Kaptola imao 23 godine, pokrenuo je prvu firmu. Danas, dvije godine kasnije, ima četiri firme i razvija nekoliko proizvoda. Njegov punjač mobitela, tableta i drugih uređaja uPlug koji na sebi ima mogućnost dodavanja USB kabela, danas je spreman za masovnu proizvodnju i distribuciju, a Ivan tvrdi da je to najbolji punjač na svijetu, piše 034portal.

“Posljednjih šest mjeseci radili smo na uhodavanju proizvodnog lanca i izlasku na velika tržišta. Sva proizvodnja dogovorena je u Osijeku i sada smo spremni za velike narudžbe i isporuke velikih količina uPluga. Želja nam je ući u njemački lanac trgovina Mediamarkt, a uPlug prodajemo i putem web shopa”, ispričao je mladi poduzetnik koji je u vlasničku strukturu svoje firme, kako bi osigurao razvoj uPluga, dozvolio ulazak bugarskog fonda rizičnog kapitala. Oni su donijeli 125 hiljada eura.

Možda će Vas zanimati i:

Iako je bilo nagovaranja da se proizvodnja pokrene van Hrvatske, Ivan priča da bi sigurno lakše bilo negdje drugdje, ali da je u Osijeku i Slavoniji ostao zbog inata.

Drugi njegov proizvod je samostalni Wi-fi hotspot koji se pokazao odličnim tokom izbjegličke, krize kada je omogućio izbjeglicama da kontakiraju sa svojim najmilijima. Radi i na bežičnom nadziranju potrošnje električne energije za javnu rasvjetu u gradovima.

“Sa svojih 25 godina nisam se obogatio, nisam kupio automobil da pokažem drugima da imam, komadi odjeće na meni koštaju od 50 do 100 kuna, ali ulažem u sebe. Bio sam u 21 zemlji na raznim sajmovima i konferencijama i želim svima mladima poručiti da ne odustaju od svojih poslovnih ideja”, kaže Ivan, ističući da su dok si mlad i greške dozvoljene, ali da se i ustrajnim radom i vjerom u sebe može uspjeti.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button