Sport

Liga prvaka: Pjanić na Maksimiru, derbi u Dortmundu










Nastavlja se Liga prvaka, a večeras su na rasporedu utakmice 2. kola u grupama E, F, G i H.

Nakon pobjede u Londonu, Monaco igra još jedan derbi u grupi E jer u Kneževinu stiže Bayer iz Leverkusena. Oba tima imaju po tri boda, pa bi ovo mogla biti jedna od najinteresantnijih utakmica ovog kola. Tottenham će prve bodove pokušati osvojiti u Moskvi kod ekipe CSKA.

Možda će Vas zanimati i:

Derbi večeri igra se na Westfallenu gdje igraju Borussia Dortmund i Real Madrid. Repriza je to nekadašnjeg finala Lige prvaka. Milioneri su deklasirali Legiju u Poljskoj, dok je Real u prvom kolu jedva pobijedio Sporting. Lisabonski klub večeras dočekuje Legiju.

Leicester će u grupi G imati debi u Ligi prvaka pred svojim navijačima. Poslije visoke pobjede protiv Bruggea u Belgiji, Ranijerijev tim dočekuje nekadašnjeg evropskog prvaka, ekipu Porta. Portugalski je div odigrao samo 1:1 protiv Kopenhagena i sigurno da sada želi bolji rezultat. Kopenhagen na svom Parken stadionu večeras dočekuje Club Brugge.

Dinamo dočekuje Juventus u utakmici koja je u susjedstvu izazvala veliku pažnju. Navijači Dinama prekidaju bojkot i očekuje se pun Maksimir. Zanimljivo je da nekoliko igrača iz Dinama sada nastupa za Torinski klub poput Pjace i Mandžukića. Sevilla i Lyon igraju derbi ove grupe.

Grupa E

CSKA Moskva – Tottenham

Monaco – Bayer Leverkusen

Grupa F

Borussia Dortmund – Real Madrid

Sporting – Legia Varšava.

Grupa G

Kopenhagen – Club Brugge

Leicester – Porto

Grupa H

Dinamo Zagreb – Juventus

Sevilla – Lyon



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button