Biznis

HOĆU.BA: Konkurs za stipendije od 5.000 eura za studij u Holandiji!
Info platforma HOĆU.ba svaki dan nudi korisne informacije za mlade. U nastavku vam donosimo samo neke za ovu sedmicu.

Od ove sedmice nakon održanog treninga, Koalicija “Pod lupom” sa 28 vršnjačkih edukatora iz cijele BiH započinje edukaciju 15.000 učenika – maturanata o načinu kako izaći po prvi put na lokalne izbore koji će biti održani 2. oktobra ove godine. Mladi edukatori održat će skoro 700 interaktivnih radionica pod nazivom Prvi Put Biram. Na platformi Hoću.ba više informacija o tim edukacijama, kao i radu Koalicije “Pod Lupom”.

Ukoliko ste odlučili da želite svoj studij nastaviti vani, ovaj put vam donosimo konkurs za stipendije za studij u Holandiji. Stipendija iznosi 5.000 eura i u potpunosti pokriva sve troškove studiranja i za prvi i za drugi ciklus studija. Više informacija o programu možete pronaći na hocu.ba!

Hoću.ba vam predstavlja poziv za jednogodišnje volontiranje EVS na Kanarskim otocima! U okviru ovog poziva postoji nekoliko različitih pozicija, aktivnosti i ureda organizacije u sklopu kojih možete volontirati, a sve aktivnosti su planirane za 2017. godinu. Svi troškovi puta i života na Kanarskim otocima za kandidate koji prođu selekciju su pokriveni!

Ukoliko voliš da slikaš imamo pravi poziv za tebe! Udruženje SAMUS u saradnji sa udruženjem VAL raspisuje konkurs za likovne umjetnike na temu “Glas protiv mržnje”. Pravo na učešće imaju svi mladi umjetnici koji se bave slikarstvom. Prednost će imati neafirmirani stvaraoci koji do sada nisu imali priliku da izlažu. Rok je 31.3, a ostale informacije možeš proinaći na hocu.ba!

Svim mladim autorima i autoricama portal hocu.ba nudi mogućnost objave radova u rubrici hocu.PROSTOR. Sve što trebate uraditi jeste poslati vaš rad sa fotografijom i imenom autora ili pseudonimom na email adresu: sasa@munja.ba. Iskoristite prostor namijenjen vama!

Kao i do sada, hocu.ba promovira uspješne mlade ljude iz BiH. Ove sedmice vam donosimo razgovor sa Vlastom Valan, djevojkom iz Sarajeva koja trenutno radi doktorat u Švedskoj, ali i sa Nedimom Šerifovićem koji je napravio uspješan agrobiznis sa krastavcima kortišonima, a nastavit će i sa sadnjom malina.

Pored ovih tu je i drugih 80 korisnih informacija na Hoću.ba webu, društvenim mrežama ili se prijavite za sedmični E-magazin.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button