PromoTehnologija

Novi Samsung Galaxy S22 i S22+ donose revolucionarnu kameru za fotografisanje i danju i noću

Dva vodeća uređaja










Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy S22 i S22+, dva vodeća uređaja koji podstiču kreativnost i lično izražavanje. Galaxy S22 i S22+ uvode dinamičke kamere sa naprednom inteligentnom obradom slike kako bi svaki vaš trenutak bio nezaboravan. Smjeli dizajn telefona Galaxy S22 i S22+ posvećen je održivosti, tako da su uređaji istovremeno lijepi i ekološki osviješteni.

“Naše kamere za pametne telefone transformisale su način na koji kreiramo, dijelimo iskustva i komuniciramo. Putem fotografija i videozapisa mi se izražavamo i povezujemo sa ljudima do kojih nam je stalo”, rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac odjeljenja za Mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics. “Zato smo se fokusirali na dizajniranje naše najnovije S serije uređaja sa revolucionarnim mogućnostima kamere koja funkcioniše i danju i noću, pomoću najboljih mobilnih performansi do sada.”

Noć je vaša sa najpametnijom Samsung kamerom do sada

Galaxy S22 i S22+ dizajnirani su da pruže najnaprednije iskustvo sa kamerom do sada, kako bi korisnici mogli da se povezuju i dijele sadržaj gdje god da se nalaze. Uz nove revolucionarne Nightography karakteristike serije Galaxy S22 -– poput 23% većeg senzora u odnosu na Galaxy S21 i S21+ uređaje kao i Adaptive Pixel tehnologije – kamera propušta više svjetla, sjajno izvlači detalje i donosi živopisne boje kojima će se vaš sadržaj istaći, čak i u mraku. Oba modela napravljena su sa moćnom glavnom kamerom od 50MP, telefoto kamerom od 10MP i ultra širokom kamerom od 12MP kako biste uvijek mogli da dobijete najkvalitetnije slike. Kod snimanja videozapisa sa prijateljima, nova Auto Framing funkcija detektuje i prati do 10 osoba istovremeno, i automatski prilagođava fokus kamere kako bi se svi jasno vidjeli. Napredna VDIS tehnologija kod oba modela umanjuje vibracije tako da dobijate glatke i oštre snimke čak i u pokretu. Galaxy S22 i S22+ su također opremljene najnovijom Samsung tehnologijom baziranom na vještačkoj inteligenciji koja vaše fotografije podiže na viši nivo. Lako je napraviti savršenu fotografiju sa Portrait mode načinom rada i novom AI Stereo Depth Map funkcijom pomoću koje će slikani objekti izgledati bolje neko ikad sa vidljivo jasnijim i najsitnijim detaljima zahvaljujući sofisticiranom algoritmu vještačke inteligencije. Jednako dobro radi i kad slikate najboljeg krznenog prijatelja: novi Portrait mode sprečava da se dlaka stopi s pozadinom kako biste uvijek dobili najbolju fotografiju svog ljubimca.

Snaga i performanse koji drže korak sa vašim životom

I na poslu i kod kuće, Galaxy S22 i S22+ dizajnirani su da vam pruže podršku čak i tokom najužurbanijih dana pomoću prvog 4nm procesora u Galaxy telefonu. On pokreće najnaprednije procese vještačke inteligencije i mašinskog učenja, i obezbjeđuje performanse bez premca za sav streaming i potrebnu produktivnost. Dodatno, analiza ponašanja mreže pojednostavljuje performanse aplikacija tako što automatski otkriva koju aplikaciju koristite i usmjerava najviše energije u nju – tako da korištenje, surfanje webom i navigacija nikada nisu bili lakši.

Munjevito brz procesor zahtijeva snagu koja može da drži korak s njim. Galaxy S22 je napravljen sa robusnom baterijom koja traje cijeli dan i brzim punjenjem od 25 W koje vas nikada ne usporava. Galaxy S22+ ima super moćnu bateriju koja uz jedno punjenje može da traje i duže od jednog dana. Galaxy S22+ također nudi super brzo punjenje od 45 W, tako da nema čekanja kada je baterija pri kraju.

Streamovanje filma ili omiljene emisije izgledat će još bolje na prelijepim ekranima Galaxy S22 i S22+. Oba uređaja opremljena su Dynamic AMOLED 2x dispjejom, dizajniranim za najbolje iskustvo gaminga i gledanju sadržaja. Bilo da odaberete premium ekran od 6,1 inča Galaxy S22 ili 6,6 inča, Galaxy S22+, svaki je napravljen sa inteligentnom tehnologijom Vision Booster koja automatski prilagođava ekran osvjetljenju oko vas i poboljšava kontrast boja, tako da možete uživati u najboljem mogućem pregledu svih sadržaja. Pored toga, poboljšanja hardverskih performansi su unaprijedila osvijetljenost ekrana – S22 ima maksimalnu osvijetljenost od 1.300 nita, dok S22+ ima maksimalnu osvijetljenost od 1.750 nita.

S22 i S22+ će također osigurati stalnu povezanost i saradnju. Kroz naše partnerstvo sa Googleom, možete uživati u Google Duo live sharingu kako biste fotografije u Galeriji gledali zajedno sa prijateljima ili pisali bilješke sa sastanka sa kolegama na Samsung Notes – čak i kad ste razdvojeni.

Savršen dizajn stvoren da traje

Galaxy S22 i S22+ posjeduju prepoznatljiv konturisani dizajn S serije, omiljen među fanovima koji kameru neprimjetno spaja sa kućištem. Kako bi stvorio uglađeniji i prefinjeniji izgled, Samsung je napravio oba uređaja sa prepoznatljivim ravnim ekranom, upotpunjenim luksuznim staklom i završnom obradom. Sada je kućište kamere serije S dizajnirano da odgovara boji tijela uređaja sa tankim i simetričnim metalnim okvirom za besprijekoran izgled. Rezultat je uravnotežen, jedinstven dizajn koji je savremen, moderan i elegantan. Samsung Galaxy S22 i S22+ su dostupni u bojama: fantomska crna, fantomska bijela, zelena i ružičasto-zlatna.

Ovaj sjajni dizajn je napravljen da traje: Galaxy S22 serija predstavlja najizdržljivije mobilne uređaje kompanije Samsung do sada. Galaxy S22 i S22+ su prvi modeli S serije napravljeni od Armor Aluminija – od kojeg smo napravili naš najjači aluminijski okvir, tako da svoj telefon možete bez brige da ponesete bilo kuda. Galaxy S22 serija je također prvi pametni telefon sa novim Corning® Gorilla® Glass Victus®+. Uređaji serije S22 opremljeni su ovim čvrstim staklom sa prednje i zadnje strane, tako da slučajni padovi nisu problem.

Ipak, znamo da pravu izdržljivost ne donosi samo hardver. U sklopu naše posvećenosti da korisnicima pružimo najbolje moguće performanse i iskustvo na mobilnim uređajima, cijela serija Galaxy S22 bit će podržana sa do četiri generacije nadogradnji Android OS-a. Sada milioni Galaxy korisnika mogu duže da koriste prednosti najnovijih funkcija bezbjednosti i produktivnosti. Samsung će ovu namjeru proširiti na cijelu liniju proizvoda kako bi vam osigurao punu podršku širom Galaxy ekosistema.

Galaxy S serija također olakšava da telefon prilagodite sopstvenim potrebama. Možete da koristite čist i intuitivan novi korisnički interfejs Samsung One UI da biste prilagodili izgled i iskustvo početnog ekrana i widgeta. Prilagodite boje ikona, widgete, paletu boja i još mnogo toga ličnim preferencijama i stvorite mobilno iskustvo koje odražava vašu ličnost. One UI vam također omogućava lak pristup mnoštvu emoticona, GIF-ova i stickera direktno na tastaturi, tako da možete odmah da pokažete tačno kako se osjećate bez kucanja ijedne riječi.

Pomozite nam da izgradimo održivu budućnost kroz projekat Galaxy for the Planet

Kao naš ekološki najsvjesniji uređaj ikada, Galaxy S22 serija je pionir mobilne tehnologije dok istovremeno čuva našu planetu. Zagađenje plastikom predstavlja ozbiljnu prijetnju životnoj sredini, a odbačene ribarske mreže su posebno štetne za morski život i naše okeane. Saradnjom sa vodećim organizacijama, Samsung pomaže reciklaži odbačenih ribarskih mreža pretvarajući ih u materijal visokih performansi za naše pametne telefone. Dijelovi uređaja sadrže 20% reciklirane plastike iz okeana. Galaxy S22 serija također u svojim zvučnicima sadrži reciklirani materijal, kao i u unutrašnjim dijelovima tastera za napajanje i jačinu zvuka.

Pored plastike iz okeana, za pakovanje Galaxy S22 koristimo 100% reciklirani papir i uključujemo zaštitnu foliju od reciklirane plastike. Svaka futrola za pametne telefone je također dizajnirana od UL-certifikovanih, ekološki prihvatljivih materijala – kao što su reciklirana plastika ili supstance na bio bazi. Ove korisne inovacije su najnoviji primjer posvećenosti kompanije Samsung da radi više sa manje kao dio projekta Galaxy for the Planet.

 

samsung

Bezbjednost kojoj možete vjerovati

Galaxy S22 serija obezbijeđena je moćnom Knox Vault bezbjednosnom platformom, koja uključuje siguran procesor i memoriju koja u potpunosti izoluje osjetljive podatke poput vaših lozinki, biometrijskih podataka ili Blockchain ključeva od glavnog operativnog sistema telefona. One UI i Indicator olakšavaju da vidite koje aplikacije pristupaju vašim podacima i kameri, tako da možete da odlučite da li da dodijelite ili odbijete dozvolu svakoj od aplikacija. Galaxy S22 serija također uvodi nekoliko novih bezbjednosnih funkcija, uključujući ARM mikro arhitekturu, koja pomaže u sprečavanju cyber napada na vaš operativni sistem i memoriju.

Pored toga, Galaxy S22 serija donosi Samsung Wallet – praktično i bezbjedno iskustvo koje olakšava svakodnevni život. Samsung novčanik kombinuje online plaćanje, ID, ključeve i upravljanje datotekama u jednu alatku koja pojednostavljuje vaše svakodnevne poslove, od pokazivanja vašeg studentskog ID-a do prikupljanja putnih dokumenata prije polijetanja.

Ostanite povezani pomoću Galaxy ekosistema

Pored nove serije S22, Samsung predstavlja potpuno novu liniju tableta i paket ažuriranih funkcija za Galaxy Watch4 tako da Galaxy korisnici mogu da ostanu povezani u svakom aspektu života. Napravljena za novu eru povezanosti, Galaxy Tab S8 serija¬– uključujući Tab S8, Tab S8+ i Tab S8 Ultra – je najsvestranija linija tableta kompanije Samsung ikada, napravljenih i dizajniranih da zadovolje potrebe svih koji rade, uče, igraju se i stvaraju.

Dostupnost

Galaxy S22 i S22+ bit će dostupni po preporučenim maloprodajnim cijenama od 1.719 KM za Galaxy S22 i od 2.119 KM za Galaxy S22+, u sljedećim bojama i opcijama: fantomska crna, fantomska bijela, zelena i ružičasto-zlatna u varijantama od 8/128GB i 8/256GB memorije.

Za više informacija o novim Galaxy S22 i S22+ pametnim telefonima, posjetite: https://www.samsung.com/ba/smartphones/galaxy-s22/.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite link http://news.samsung.com.



Back to top button