LifestyleTuzla

Poziv na dvodnevnu obuku „Osnove političke ekonomije. Razlika između ljevice i desnice po pitanju ekonomske politike“Omladinski pokret “Revolt” u periodu od 02. do 03.aprila 2016.godine organizuje dvodnevnu obuku na temu “Osnove političke ekonomije. Razlika između ljevice i desnice po pitanju ekonomske politike”.

U okviru ove radionice učesnici/e će imati priliku da se upoznaju sa osnovama političke ekonomije te međusobnom vezom između političkih i ekonomskih procesa. Bavit ćemo se i prognoziranjem ekonomskog i društvenog razvoja BiH uzimajući u obzir ekonomske dijelove programa određenih političkih partija zastupljenih u zakonodavnoj vlasti u BiH i vršiti poređenje sa implementacijom ekonomskih politika u stvarnosti.

 

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH uzrasta od 15-30 godina. Vremensko trajanje tokom dana je u prosjeku 3 sata (sa jednom pauzom). Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane. Samo učešće na radionici je besplatno.

 

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme. To mogu da učine tako što će popuniti upitnik:

http://goo.gl/forms/JgqiYBSnzj

 

Krajnji rok za prijave je 30.03.2016. Za sva pitanja i nejasnoće možete ih kontaktirati putem e-maila na revolt.tuzla@gmail.com
Obuka se organizuje u okviru kampanje „Are you in?”, koju Pokret sprovodi od jula 2015.godine sa ciljem jačanja svijesti mladih ljudi o potrebi društvenog angažmana, stvaranja prostora za kritičko razmišljanje i motiviranja građana i građanki Bosne i Hercegovine, a naročito mladih, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluke koje su od javnog interesa.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button