Svijet

Nakon bombi u Briselu izlaze na vidjelo greške sigurnosnih službi
Kako vrijeme odmiče, nakon užasnih terorističkih napada u Briselu, na svjetlo dana izlazi sve više informacija u užasno lošoj koordinaciji zapadnih sigurnosnih agencija kada su počinitelji i organizatori bombaškog napada u pitanju.

BBC je objavio kako je Mohamed Abrini, jedini osumnjičeni za terorističke napade u Parizu koji je još u bijegu, nesmetano posjetio u dva navrata Britaniju, samo nekoliko mjeseci prije napada u francuskoj prijestonici koji su se desili krajem 2015. godine.

Možda će Vas zanimati i:
abrini
Abrini je nesmetano išao u Britaniju da snimi “metu”

Prilikom posjeta Britaniji, Abrini je boravio u Londonu i Brimnghamu, gdje mobitelom slikao jedan engleski nogometni stadion (nije još uvijek objavljeno koji), a te su fotografije pronađene u njegovom mobitelu prilikom pretresa objekata koje je koristio prilikom bijega. Podsjećamo, tokom napada u Parizu meta teroristi bio je i Stade de France.

Ibrahim_El_Bakraoui
Ibrahim El Bakraoui “pozira” turskoj policiji u Gaziantepu nakon hapšenja

Jučer je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan objavio informaciju da je Turska u dva navrata hapsila i deportovala Ibrahima El Bakraouija, jednog od dvojice braće koja su izvršila bombaške napade u Briselu.

I, svaki puta upozorila belgijske službe da se radi o sumnjivoj osobi i potencijalnom ISIS-ovom ratniku. No, Belgijanci su se oglušili o ta upozorenja.

A, danas su se oglasili Britanci koji ne mogu da vjeruju da ih sigurnosne službe SAD-a nisu obavijestile da su “i braća El Bakraoui i misteriozni bombaš u bijelom sa belgijskog aerodoroma, na američkoj listi osoba povezanih s terorizmom”!

Još više ih je razbjesnila informacija da su belgijski istražitelji uhapšenog Salaha Abdeslama ispitivali “samo sat vremena nakon hapšenje, s obrazloženjem da je Abdeslam bio umoran”!

I tih sat vremena ispitavanja, nisu ga pitali ništa o mogućim novim napadima, nego su “išli hronološki, i prvo s njim pričali o napadima u Parizu”.

 

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button