Svijet

INTERNO IZVJEŠĆE: 90 kamikaza spremno je počiniti napade diljem Europe
Francuska policija u lovu na džihadiste u svojoj zemlji, ali i na cijelom kontinentu, iz dana u dan objavljuje nove informacije iz svog internog izvješća. Ono što je sigurnost jest da teroristi napreduju u tehnici šifriranja i izrade eksplozivnih naprava u svrhu ostvarenja svojih ‘ciljeva’.

Prema informacijama iz izvješća, u ovom trenutku je u Europi 90 bombaša samoubojica koji su spremni za napade u najvećim europskim gradovima.

Možda će Vas zanimati i:

U spomenutom izvješću navode se planovi džihadističkih terorista koji uključuju i angažiranje krivotvoritelja dokumenata i švercanje stručnjaka za eksploziv iz Sirije u Europu.

Bombe koje oni koriste je vrlo lako napraviti. Tragovi istog eksploziva pronađeni su na svakom mjestu koje je napadnuto u Parizu. Korišten je eksploziv tipa TATP koji je moguće napraviti o materijala iz kućanstva – aceton ili izbjeljivač. Kad se oni pomiješaju postanu vrlo nestabilni. Onaj ko se time bavi vrlo dobro zna što radi’, stoji u izvješću.

Dodaje se i kako je slaba kontrola granica razlog zbog kojeg teroristi slobodno šeću Europom, a u korist im ide i nepostojanje adekvatne kvalitetne komunikacije između zemalja članica.

Izvor: dnevnik.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button