ArhivaPreporučujemo

Odbrojavamo do Tech Cruise-a: Lukavac će uskoro biti centar regije (VIDEO)










Sjajna priča dešava se uskoro u Bosni i Hercegovini, tačnije na atraktivnoj lokaciji i u prirodnom ambijentu jezera Modrac.  Od 19. do 21. septembra 2019. godine održava se prva regionalna konferencija Tech Cruise. O čemu je zapravo riječ, kome je konferencija namijenjena i šta će se dešavati ovih dana, za Radio Kameleon je otkrila Amra Brkić, marketing menadžerica i jedna od organizatora konferencije.

„Organizator konferencije je kompanija „Imel“  koja na polju informacionih tehnologija i biznisa ima preko 25 godina iskustva. Ja moram da kažem da mi od 2011. godine organizujemo ovakav vid konferencija, ali za sada su to bile konferencije zatvorenog tipa, za naše partnere i klijente. Lokacije su se do sada mijenjale, od Lukavca, Tare, Budve, Pule i drugih, a ove godine smo odlučili da ponovo bude u našem gradu, našoj regiji. Tako da od 19. do 21. septembra 2019. godine održava se Tech Cruise poslovna konferencija na atraktivnoj lokaciji jezera Modrac. „

Kome je konferencija namjenjena?

Konferencija predstavlja mjesto susreta privrednika iz zemlje i regije i samim tim, svim onim zainteresovanim za informacione tehnologije i digitalni marketing. Shodno navedenom, to su svi oni vlasnici kompanija, direktori, menadžeri, stručnjaci iz oblasti tehnologija, načelnicima općina, jer imamo dio namjenjen za javnu upravu, a zapravo svima onim koji žele da čuju šta se to dešava novo u svijetu, na tržištu, šta nude informacione tehnologije, ustvari digitalni svijet, ustvari svi oni koji žele da steknu nova znanja, da poboljšaju svoje poslovanje, poslovanje općina i lično unapređenje.

Šta je ono što će učesnici dobiti kroz konferenciju?

Konferencija predstavlja priliku za “be to be” susrete, to je networking među kompanijama, među učesnicima konferencije, gdje se upoznaju sa pozitivnim praksama, gdje će vodeće domaće kompanije predstaviti pozitivne priče iz oblasti proizvodnje, turizma i drugih usluga. Ustvari pokazat će se kako ostvariti uštete i prednosti koje nudi digitalni svijet i digitalna tehnologija.

Ko su predavči?

To su vrhunski stručnjaci iz Bosne i Hercegvine i regije. Konferencija se odvija na način da su tematski povezane cjeline kroz nekoliko panoa, tako da imamo istovremeno u ta tri dana simultana predavanja u četiri konferencijeske sale. Jedna tema predavanja će biti: Kako poboljšati komunikaciju iozmeđu općin i građana i privrede, drugi dio se odnosi na marketing i prodaju, zatim treći dio se odnosi na biznis sesiju, i četvrta tema je u oblasti informacione tehnologije. A što se tiče predavača to su poznati stručnjaci, Andrei Stincaseanu (Qnap), Mirad Maglić (Microsoft), Miroslav Varga (Escape), Nenad Trajkovski (NT Consulting), Halim Curi (Lexmark), Omar Krivošija (Microsoft), Jovan Glamočanin (Lenovo), Sabina Baraković (Ministarstvo sigurnosti BiH), Hrvoje Bogdan (Adižes Institut), Dragan Davidović (Kaspersky LAB), Ivan Trebaljevac (Huawei) i drugi Također tu su predavači i iz naše kompanije Imel, Izudin Čeliković koji je inače i vlasnik, kolega Emir Osmanović, i moja malenkost.

Pored predavanja, da li će biti i nekih praktičnih primjera?

Svakako, cijela konferencija je zasnovana na praktičnim primjerima, odnosno šta se dešava u svijetu, sa čime se kompanije susreću i kako rješavati te probleme, i kako unaprijediti poslovanje, samim tim biće i te biznis sesije.

Na koji način se potencijalni učesnici mogu prijaviti.

Prijave se isključivo vrše na web stranici konferencije www.techcruise.ba

Da li su kotizacije već otvorene i šta one uključuju?

Otvorene su rane prijave i kotizacije, one uključuju predavanja, biznis sesije, zabavu i ostala programska druženja konferencije.

Koju poruku ste htjeli poslati konferencijom?

Konferencija donosi široku sliku, želja nam je da predstavimo šta se to dešava u svijetu, odnosno da predstavimo digitalnu transformaciju kao četvrtu industrijsku revoluciju, koje su njene prednosti i šta ona sa sobom nodi. Iznijeti pozitivne praktične primjere iz kompanija. Pored svega ovoga, želimo da predstavimo softverska rješenja koja mogu da unaprijede poslovanje kompanija, zatim da se uspostave prijateljske i poslovne saradnje i da se razmjene iskustva.

https://www.facebook.com/techcruise.ba/videos/943274542708767/



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button