BiH

SAMO PREKRŠAJ: Evo koliko Boško Branac mora platiti za napad na ekipu N1

Boško Branac pušten je na slobodu uz prekršajni nalog za fizički napad i grubo vrijeđanje novinarke i snimatelja N1 na okupljanju pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta kod Višegrada, prenosi novinska agencija Patria.

Protiv još jedne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak. Nakon napada tokom okupljanja pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta kod Višegrada Boško Branac je priveden i pušten.

Branac je iz policijeodšetao sa prekršajnim nalogom po dva osnova – za fizički napad i grubo vrijeđanje. Njegova ukupna kazna koštat će – 600 maraka. Oglasila se i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS. Kazali su da je policija u Višegradu privođenjem jedne osobe ozbiljno i brzo regaovala.

“Dok je protiv još jednog lica koje je verbalno vrijeđala ekipu N1 pokrenut zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za grubo vrijeđanje”, kazala je Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo.

Riječ je o ženskoj osobi koja nije prihvatila odgovornost te će se postupak sada voditi najvjerovatnije na Osnovnom sudu u Višegradu. Kazna za grubo vrijeđanje zbog koje je bila privedena iznosi 200 konvertibilnih maraka, javlja N1.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button