KulturaLifestyle

Otvorena izložba “Kulturno naslijeđe Tuzle kroz arhitekturu”

 U organizaciji Rotaract Cluba Tuzla, sinoć je u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla upriličeno otvaranje izložbe “Kulturno naslijeđe Tuzle kroz arhitekturu”. Svi prisutni su se kroz fotografije mogli upoznati sa kulturnim naslijeđem Tuzle i onoga šta se kroz vrijeme desilo sa zgradama koje u našem gradu imaju historiju.

U samom početku, svim prisutnim se obratio predsjednik Udruženja italijana “Rino Zandonai” Tihomir Knežićek, koji je sve prisutne upoznao sa historijom zgrada i Italijanima zaslužnim za izgradnju historijskih objekte po Tuzli.

 

Izložba je foto-projekt kojim Rotaract Club Tuzla želi predstaviti i skrenuti pažnju na jedan period ovoga grada. Zbog toga se ne ograničava samo interesantnom arhitekturom, nego i mjestima koja su ostala poznata tek starijim generacijama. Ovo je svojevrsna kritika i poziv građanima da pogled podignemo sa sivog asfalta i pogledamo, saznamo i upoznamo šta nas to okružuje dok je još uvijek tu i dok smo još uvijek tu.

„S obzirom na to kakav je današnji odnos prema fotografiji i na koje je niske grane pala umjetnička fotografija posjećenost ove izložbe je ipak bila zadovoljavajuća. I dalje je upitno koliko je netko spreman platiti za taj vid umjetnosti, ali se nadam da će do kraja izložbe biti zainteresiranih i za ovaj prodajni dio kako bismo pomogli djecu sa posebnim potrebama da učestvuju na Specijalnoj Olimpijadi u Grazu 2017. godine.“ – istakao je Davor Pavlić, autor fotografija.

Izložba će biti otvorena od 21.03.2016. godine u NUB Derviš Sušić, te sve one koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju otvaranju, da to u trajanju izložbe i urade.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button