Sport

Ćiro Blažević: Nadam se da će Sloboda biti prvak

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH Ćiro Blažević, iz zagrebačkog studija N1 televizije komentarisao je prilike u našoj selekciji, Premijer ligi i BiH. Legendarni “trener svih trenera” smatra da je BiH morala biti na Euru 2016.

“Sa ovakvim koncentratom talenta u ekipi, pravo je čudo što se BiH nije našla na Euru 2016. Neka se o tome brinu predsjednik Begić i moj kolega Baždarević, ali odgovorni zaslužuju da budu kritizirani zašto se bh. reprezentacija nije našla u Francuskoj, jer nije normalno da se pored ovakvih protivnika nije napravio uspjeh”, smatra Miroslav Blažević.

Fudbaleri, posebno oni iz BiH i Srbije, često za reprezentaciju igraju lošije nego za svoje klubove.

“Samo je jedan krivac za to. Trener. On galvanizira ekipu i stvara potrebnu mobilizaciju kroz rad i disciplinu u kojima igrači vide da prave progres i odmah poštuju svog šefa i na terenu za njega i ekipu daju maksimum. Ukoliko trener nije pravi, sve ostalo je nevažno”, poručio je Blažević koji se nada uspjehu Slobode

“Želim Slobodi da ostane na vrhu tabele, iako će joj to biti izuzetno teško uz jake konkurente. Ipak, nadam se kako bi Tuzla mogla biti prvak ove godine”, poručuje Ćiro koji je prije dvije godine vodio Slobodu.

Izvor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro