Lifestyle

Šejla Oštraković: ” Kroz modne blogove na socijalnim mrežama dijelim sve svoje modne izražaje”Najavljujemo vam naš novi duo koji će vam donositi blogove sa ulica Beča, Šejlu i Amara.

Šejla Oštraković je dvadesetogodišnja studentica prava na Bečkom Univerzitetu. Rođena je u Tuzli, te je po završetku ”Gimnazije Meša Selimović”  2014. godine, odselila u glavni grad Austrije kako bi nastavila svoje školovanje. Od malih nogu je pokazivala ljubav prema umjetnosti, pohađala je Osnovnu Muzičku Školu u Tuzli i svirala klavir, bavila se horskim pjevanjem cijelo osnovno i gimnazijsko školovanje. U srednjoj školi je bila odličan učenik i uvijek je bila naklonjena predmetima koji su vezani sa umjetnošću i lingvistikom (posebno bosanski i strani jezici) te, zahvaljujući aktivnom učenju jezika, sada pored maternjeg, govori Engleski, Njemački i Španski. Modu je kako kaže ”zavoljela i prije nego sto je progovorila” i kao djevojčica sanjala je uporedo o tome da postane modni dizajner i advokat. Modnom dizajnu kaže da će se sigurno posvetiti kasnije u životu, a trenutno joj je u prvom planu završetak studija i ulazak u pravni svijet. Blogovi na svojim socijalnim mrežama gdje dijeli sve svoje modne izražaje sa svojim pratiocima,velika su joj ljubav. Kaže da joj je Instagram pružio mnoge prilike i poznanstva u modnom svijetu, koja je čine sretnom i ponosnom, jer je vode ka ostvarenju svih snova i ciljeva, kada je moda u pitanju.

Amar Fazlibegović je rođen u Bugojnu te je nakon završetka Opće Gimnazije odselio u Beč gdje se nastavio školovati. Trenutno studira na Fakultetu Sportakih Nauka i istovremeno radi kao fotograf za vjenčanja, portrete i nightlife u Austriji. Fotografijom i videografijom se kroz porodični studio počeo baviti još od 12-te godine. U završnom razredu srednje škole snimio je kratkometražni dokumentarni film o zlu droge nazvan “Biram svijetlo – ostavljam tamu” za koji je dobio pohvale mnogih BH redatelja. Sebe smatra pionirom u modnoj fotografiji, te ćete to imati priliku vidjeti kroz blogove Šejle Oštraković sa kojom surađuje.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button