Sport

Legenda bh. sporta se obratila Džeki i Pjaniću: Ako ste patriote, stupit ćete u bojkot Saveza










Nakon jučerašnje vijesti da je Meho Kodro smijenjen sa pozicije selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, oglasio se legendarni bosanskohercegovački košarkaš i Kodrin sugrađanin Samir Lerić.

Lerić je pozvao naše najbolje fudbalere na bojkot dok čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ne napuste svoje funkcije.

“Šta više čekaju Džeko, Pjanić, Kolašinac i ostali reprezentativci jedine nam Bosne i Hercegovine. Ako ste istinske patriote (u što ne sumnjam), nećete se pojaviti ni na jednoj sljedećoj utakmici reprezentacije dok ova bagra ne ode iz Saveza.

Do kada ćete biti u službi rušitelja svega što se zove Bosna i Hercegovina? Nemojte dozvoliti da bace mrlju na sve što ste do sada učinili za repku, mrlju na vaša imena, mrlju na karijeru,” napisao je Lerić na Facebooku.

Lerić je konstatovao da su čelnici FS BiH smijenili Kodru, prije njega Hadžibegića i Peteva, te da se boji da će se takva praksa nastaviti.

“Kome će sada staviti metu na čelo? Ko će voditi sljedeće dvije utakmice? Ko će i dalje od vas i nas praviti budale?

Sigurno će iščupati nekog trenerčića iz naftalina koji će nastaviti sa urušavanjem (skromnog rejtinga) reprezentativnog fudbala, klupski je odavno na klimavim nogama…

Vrijeme je za stop, stop, stop (igrača, navijača…) bojkot ovog dvojca i njihovih poslušnika, korumpiranih klimača glava koji se smješkaju u udobnim foteljama Saveza.

Do kada mislite šutjeti, dozvoljavati da se tamo neko poigrava s vama koji vam nisu ni do koljena. Do kada će nas pobjeđivati reprezentacije koje su prve pobjede, bodove upisivali preko vas? Do kada ćemo biti svi skupa u slobodnom padu? Do kada?

E pa momci vi ste sada na potezu tj trebali biste biti. Okončajte reprezentativnu karijeru sa stilom. Ne dozvolite da vam/nam unište sve za što smo živjeli/živimo,” poručio je Samir Lerić, rekorder košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sa 107 nastupa i pet odigranih evropskih prvenstava.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button