Zanimljivosti i zabava

Zbog ove skulpture istražitelji su ubijeđeni da je putovanje kroz vrijeme moguće (VIDEO)
Smatra se da bi jedna skulptura iz drevne Grčke mogla biti dokaz da su putnici kroz vrijeme odnijeli laptopove u prošlost.

Drevna grčka skulptura iz 100. godine prije nove ere prikazuje mladu pomoćnicu kako drži objekat otvoren pod pravim uglom tako da druga žena može da vidi nešto na njemu.

Ova skulptura se čuva u Dž. Pol Geti muzeju u Malibuu u Kaliforniji, SAD, a tamošnji stručnjaci vjeruju da je u pitanju plitki kovčežić.

Međutim, otkad su ljudi počeli da postavljaju slike skulpture na društvenim medijima, pokrenute su spekulacije da je objekat sa skulpture u stvari moderni laptop koji je nekako dospio u drevnu Grčku iz budućnosti.

Teoretičar zavjere sa Jutjuba na kanalu StillSpeakingOut, objavio je snimak skulpture pod nazivom „Ancient Greek sculpture depicting a laptop?“ (Da li je ovo laptop na drevnoj grčkoj skulpturi).

On je u snimku naveo da se u sklopu skulpture vidi objekat koji nevjerovatno podsjeća na moderni laptop.

„Na slikama turista se vidi da je objekat širok i previše uzak da bi bio kutija za nakit, a ne podudara se sa opisima mitske Pandorine kutije.

Ne kažem da je to sigurno laptop, ali ako se prisjetite grčkih priča o Hramu iz Delfija koji je omogućavao sveštenicima da se povežu sa bogovima i da dobiju razne informacije, postoji mogućnost da je Erik fon Deniken bio u pravu i da su bogovi zaista dali grupi pojedinaca magične artefakte koji su u stvari bili napredni uređaji koje mi koristimo danas“, rekao je on.

Fon Deniken je švajcarski autor pseudonaučnih knjiga koji tvrdi da su napredni vanzemaljci posjetili rane civilizacije  i pomogli im da izgrade nevjerovatne građevine poput egipatskih piramida.
https://www.youtube.com/watch?v=n7isUmJ7BN8

Teoretičari zavjera insistiraju na tome da je objekat na skulpturi previše tanak da bi bio voštana kutija – savijajuća drvena kutija obložena voskom u kojoj se držala igla za zapisivanje.

Oni takođe kažu da se prije čini da osoba koristi objekat kao laptop i da ne drži nikakvu iglu za zapisivanje.

Na donjoj polovini objekta se takođe vide i dvije rupe, što ukazuje da bi to mogli biti USB portovi modernog laptopa.

Ipak, skeptici ne vjeruju u ova objašnjenja i navode da se u svuda u drevnoj umjetnosti pojavljuju voštane kutije sa iglom za zapisivanje.

Jedna slika na vazi iz 500. godine prije nove ere prikazuje čovjeka koji sjedi i drži laptop, ali ima nekakvu iglu u ruci.

Teoretičari zavjera koji su ubijeđeni da putovanje kroz vrijeme postoji su iskopali mnogo slika i snimaka koji prikazuju moderne objekte u vremenima u kojima se oni nisu mogli pronaći, kao na primjer ženu iz dvadesetih godina prošlog vijeka koja razgovara mobilnim telefonom.

Međutim, uvijek se pojave neka ubjedljiva objašnjenja koja opovrgavaju teorije da su to moderni uređaji.

Webtribune.rsBack to top button