BiH

Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman izlaze na slobodu uz mjere zabrane
Bilsena Šahman i sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, uhapšeni u akciji Lutka 2, izlaze na slobodu uz mjere zabrane, potvređno je za N1.

Kako je potvrdila advokatica Vasvija Vidović, Dautbašiću i Šahman su zatraženi pasoši što znači da će im biti ograničeno kretanje i vjerovatno određena mjera kućnog pritvora.

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. januara odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su tokom decembra prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelom ubistvo.

Bakir Dautbašić, sekretar Ministarstva sigurnosti i kandidat za ministra za saobraćaj i komunikacije BiH i njegova partnerica Bilsena Šahman uhapšeni su 11. januara.

U okviru iste akcije kasnije je uhapšen i Fahrudin Radončić kojem je također određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužialštvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button