Sport

Sloboda na krilima pobjede protiv Igokee dočekuje tim Sparsa










OKK Sloboda Tuzla u okviru šestog kola lige BiH za prvaka u subotu dočekuje ekipu Spars Sarajevo.

Oba tima su u prvih pet kola ostvarili po dvije pobjede uz tri poraza, a utakmica se igra od 19 sati u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

Tuzlanski tim Sparse dočekuje na krilima pobjede protiv Igokee, koju su u petom kolu savladali rezultatom 85:73, a Jasenko Elezović, član Skupštine OKK Sloboda, istakao je kakva atmosfera vlada unutar kluba pred nadolazeću utakmicu:

“Atmosfera u klubu je fenomenalna, momci su uzbuđeni pred nadolazeću utakmicu. Veliki izazov je bio pred stručnim i ljekarskim timom da se za kratak period momci odmore i pripreme za narednu utakmicu, jer je utakmica protiv Igokee bila jako zahtjevna, ali mislim da je pobjeda u prošlom kolu dala jedan veliki iskorak u emotivnom punjenju naših igrača. U razgovoru sa njima rekli su da jedva čekaju utakmicu i da istrče na teren te očekuju pun Mejdan i veliku podršku.”

Kako je Elezović rekao u razgovoru, Sparsi su veliki rival i podrška navijača bit će od velikog značaja kako bi tuzlanski tim došao do treće pobjede:

“Sparsi su veliki rival. Velika i značajna utakmica za nas tako da smo pokrenuli kampanju u kojoj pozivamo građanstvo da podrže nas i naše momke. Napravili smo i slogan kampanje, a to je “Obojimo Mejdan u crveno.” Pozivamo sve gledaoce koji budu prisutni u Mejdanu da dođu u crvenoj majici i da na taj način budemo što bliži i klubu i momcima.”

Pobjeda bi za Slobodu otvorila velika vrata i mogućnosti do kraja, a klupski cilj je plasman u ABA 2 Ligu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button