Biznis

FOTO: Kompanija “Kovan” na najvećem svjetskom Sajmu: Ovo je poseban dan za BiH!

Kompanija “Kovan” iz Gračanice, jučer je svoj novi proizvod predstavila na Sajmu “Progetto Fuoco” koji se ove sedmice održava u Veroni. Radi se o najmodernijem kaminu čiji je dizajn uradila američko-bosanskohercegovačka umjetnica Edina Selesković, a prema riječima Igora Babića, generalnog konzula BiH u Milanu, jučer je za našu zemlju bio jedan poseban dan.

ekoline 1

Možda će Vas zanimati i:

“Edina je napravila jedan izuzetan rad, a ljudi iz ‘Kovana’ su ga pretvorili u djelo. Italija je ‘srce dizajna’, oni cijene ljepotu i estetiku i ponosan sam što mogu skromno reći da smo mi zvijezde ovog Sajma. Pojavljuju se ponekad na ovim sajmovima naši predstavnici, a do sada se nisu pojavljivale kompanije koje su svoje proizvode predstavili na ovakav način. Želim da naši preduzetnici možda ponešto i nauče iz ovog primjera”, kaže Babić za Kameleon, te dodaje da je “Progetto Fuoco” najveći sajam ovoga tipa u svijetu.

“Sajam posjeti oko 80.000 hiljada ljudi. Tu su kompanije iz Italije, Španije, Francuske, SAD-a i među svima njima BiH danas ima značajno mjesto. Ovo je najvažnija manifestacija za sve preduzetnike iz tog sektora i kompanija ‘Kovan’ zaista može imati izuzetnu čast što se pojavila na njoj. Ponosan sam i ja, kao član diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Italiji”, istakao je Babić za Kameleon.

Vlasnik kompanije “Kovan” Said Karalić, izjavio je za Kameleon kako su izuzetno ponosni te da im je čast da su svoj novi proizvod predstavili u Italiji.

ekoline 3

“BiH je ovom Sajmu zauzela visoko mjesto. Novi kamin i naši proizvodi dobili su izuzetno visoku ocjenu i mislim da smo imali veoma prepoznatljiv nastup”, dodao je Karalić.

Sajam “Progetto Fuoco” završava se u nedjelju, 28. februara.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button