LifestyleZanimljivosti i zabava

MOTIVACIJA: Priča o čovjek i leptiru

Jadnog dana u rano proljeće, jedan mali leptir pokušavao je da se oslobodi svoje čaure. Kada se pojavio mali otvor, čovjek koji je slučajno tuda prolazio, zagledao se u taj savršeni prirodni proces,   „rađanja leptira“. Poslije prilično vremena i jako puno truda, otvor je bio tek nešto veći, činilo se da će leptir izgubiti ovu bitku.

Tada je čovjek odlučio da se umiješa i pomogne leptiru. Uzeo je nož i presjekao čahuru, vodeći računa da ga ne povrijedi.

Leptir je odmah i bez velike muke izašao iz čahure, ali njegovo tijelo bilo je slabo i nemoćno, a krila su se jedva pokretala.

Čovjek je nastavio da gleda u leptira, misleći da će konačno  raširiti krila i odletjeti. Međutim, to se nije desilo. Ostatak  života leptir je vukao svoje slabo tijelo i smežurana krila koja nije mogao da raširi. Nije bio u stanju da leti, tijesna čahura i napor koji leptir mora da uloži da bi prošao kroz njen mali otvor su neophodni da bi tečnost iz njegovog tijela bila potisnuta u krila. Na taj način leptir postaje spreman da poleti u trenutku kada se oslobodi svoje čahure. Život primorava leptira da napusti svoj ljusku, tako da postane jači i u stanju da raste i razvija se.

Život pred nas stavlja razne izazove, moramo se suočavati sa njima jer sa svakim novim sve smo jači.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button