BiH

Ažurirana “crna lista”za BiH, evo ko se na njoj našao

Kancelarija za kontrolu inostranih sredstava Ministarstva finansija SAD objavila je ažuriranu takozvanu “crnu listu”, odnosno spisak na kojem se nalaze posebno označene osobe i subjekti, a na njoj je i više imena iz BiH koji su sumnjivi uglavnom zbog ratnih zločina, kriminala i terorizma.

U odnosu na liste iz prethodnih godina nema značajnih promjena, pa su na njoj i dalje Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Sonja Karadžić-Jovićević, Ljiljana Zelen-Karadžić, Aleksandar Karadžić, Milovan Bjelica i Ljubomir Borovčanin. Tu su i Stojan Župljanin, Duško Sikirica, Milan Simić, Stanko Sopta, Dragan Spasojević, Milomir Stakić, Radovan Stanković, Novak Stepanović, Jovan Đogo, Dragan i Drago Nikolić, Naser Keljmendi i njegovi sinovi Besnik i Liridon Keljmendi.

Možda će Vas zanimati i:

Na listi je i SDS, kao i brojne organizacije iz FBiH poput Preporoda islamske tradicije, Al Furkana, Al Haramejna, Taibah International, Benevolence international foundation i druge.

Iz američkog Ministarstva finansija su poručili da oni koji se nalaze na listi treba da podnesu zahtjev u kojem treba da navedu argumente ili dokaze koji predstavljaju dovoljan osnov za brisanje sa liste.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button