Lifestyle

Od problema sa gojaznošću do zaljubljenosti u biciklizam







Imate problem s viškom kilograma? Nemate pretjerano veliku kondiciju koja je potrebna za sport, ali želite riješiti taj problem? Onda je biciklizam na vrhu liste aktivnosti kojima bi se trebali početi baviti. Odličan je kardio sport koji vam omogućava treniranje bez velikom pritiska na zglobove (za razliku od trčanja), a ujedno budi i avanturistički duh.

Suad Buljubašić je baš zbog ovog razloga krenuo u vode biciklizma i danas je jedan od strastvenih zaljubljenika u ovaj sport. Problem zbog kojeg je krenuo sa vožnjom je riješio, ali ljubav prema biciklizmu ga i dalje veže za duge vožnje. On je vožnju bicikla podigao na jedan viši nivo, te mu je  biciklizam postao obavezan način opuštanja.

Možda će Vas zanimati i:

Trenutno Suad živi i radi u Njemačkoj, a svoj godišnji odmor je odlučio iskoristiti da sa svoja dva prijatelja krene na put dug preko 2000 kilometara od Oberhausena u Njemačkoj do Srebrenika u BiH. Plan mu je da rutu završi za oko 13-14 dana.

Kada je ljubav prema biciklizmu u pitanju, ova priča doživljava i svoj uspon u Srebreniku, gdje je i zvanično registrovano udruženje biciklista MTB Gradina Srebrenik koje okuplja veliki broj članova različite životne dobi.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button