Sport

Solari nemaju više prava na kiks: Ovo nam je najteža utakmica u Mejdanu!

Rukometaši Sloboda Solane više nemaju pravo na kiks. Solari se nalaze na dnu tabele Premijer lige BiH sa samo 10 bodova, a da bi zadržali teoretske šanse za opstanak moraju napraviti pozitivnu seriju.

Prva prilika za to nije baš jednostavna. U Mejdan stiže trećeplasirani Maglaj, jedna od ekipa koja se bori za ulazak u Ligu za prvaka.

“Ekipu je bilo teško dignuti nakon poraza u Mostaru. Svjesni smo trenutne situacije i utakmica protiv Maglaja dolazi nam u teškom trenutku. Pokušali smo na treningu ispraviti greške koje su nam se dešavale protiv Zrinjskog i probat ćemo sutra odigrati što je moguće bolje. Ovo nam je najteža utakmica u Mejdanu, oni su favoriti, međutim nemamo se čega bojati. Moramo pokazati zalaganje i borbu da bi došli do pobjede”, kaže za Kameleon Mirza Bulić, trener Sloboda Solane.

Svi igrači su spremni za utakmicu. Povredu vuče samo Omar Babović, ali će on, prema Bulićevim riječima, vjerovatno dobiti svoje minute.

“Trener nas je oporavio od poraza. Maglaj je iskusna ekipa i za pobjedu moramo dati makismum. Tužno je što imamo ovako malo bodova, ali šta je tu je. Idemo dalje, nema posebnog pritiska”, kratko je dodao Amar Husejnović, desno krilo tuzlanskog tima.

Utakmica između Slobode i Maglaja igra se u subotu, 6. februara, u Maloj dvorani Mejdan sa početkom u 17:00 sati.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button