BiH

Zatražen pritvor za Fahrudina Radončića
Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana, za osumnjičenog Fahrudina Radončića, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prijedlog pritvora upućen je iz razloga  zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Postupajući tužitelj zajedno sa svojim timom suradnika i savjetnika, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Postupak koji se vodi u potpunosti je usklađen sa naredbama o pokretanju i proširenju istrage i procesne radnje se poduzimaju onim redoslijedom kako je to propisano, a postupajući tužitelj je ovlašten da rukovodi istragom, nadzire rad ovlaštenih službenih osoba, koordinira istragom i postupa u skladu sa zakonskim ovlastima u cijelom tijeku istrage.

Tužiteljstvo BiH podsjeća javnost da su svi građani jednaki pred zakonom, da se postupak vodi u skladu sa zakonom, da pred zakonom nema nedodirljivih i da bilo kakvi politički ili medijski pritisci, ne mogu i neće utjecati na vođenje postupka.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button