BiH

Sve akcije SIPA-e u 2016: Koga su sve hapsili momci pod maskama
Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) početkom sedmicu su, po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uhapsili Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a BiH i delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Radončić je uhapšen u operativnoj akciji Lutka 2, a tereti se da je počinio krivično djelo ometanje rada pravosuđa – član 241. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Osim njega, prije nekoliko dana SIPA je u okviru iste akcije uhapsila još dvije osobe, Bakira Dautbašića i Bilsenu Šahman.

Bila je ovo još jedna u nizu akcija “momaka pod maskama” u ovoj godini. U nastavku pročitajte koga su sve hapsili i gdje su sve djelovali pripadnici SIPA-e u 2016. godini.

4. januar

Postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Tuzle slobode lišili tri osobe zbog ratnog zločina.

5. januar

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, a uz naredbu Suda Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici SIPA-e, od ranih jutarnjih sati, obavljaju pretrese prostorija i dokumentacije Pavlović International banke u Bijeljini.

11. januar

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas, u operativnoj akciji Lutka 2, na području Sarajeva, osobe inicijala B.D. (1968) i B.Š. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 241. KZBiH ometanje rada pravosuđa.

 

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici SIPA, jutros su lišili slobode Bakira Dautbašića, rođenog 1968. godine, te Bilsenu Šahman, rođenu 1971.

12. januar

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (12. januara 2016. godine), u nastavku akcije kodnog naziva Damask 4, izvršili pretres terena u dvorištu kuće koju koristi osumnjičeni N.Š. (1988) na području Velike Kladuše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

21. januar

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (20. januara 2016. godine) na graničnom prijelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo, po naredbi Tužilaštva BiH, lišili slobode osobu inicijala M.K. (1986) iz Velike Kladuše nakon što je isporučena iz Turske.

25. januar

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a na temelju zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć, uz naredbu Suda BiH, policijski djelatnici SIPA-e, na nekoliko lokacija na području Tomislavgrada i Ljubuškog, vrše pretrese i izuzimanje dokumentacije i dokaznog materijala-

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine pretresaju danas prostorije u zgradi Avaz Twist Tower u Sarajevu.

Postupajući po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici SIPA-e, lišili su slobode Fahrudina Radončića.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u operativnoj akciji “Lutka2”, na području Hadžića slobode lišili osobu inicijala F.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 241. KZ BiH “Ometanje rada pravosuđa”, saopćeno je iz SIPA-e.

Izvor: radiosarajevoMožda će Vas zanimati i:

Back to top button