Radijske novosti

Spot Major Lazera pogledan milijardu puta
 

„Osjećamo se kao buntovnici“ rekao je Diplo nakon što je spot Major Lazera pogledan više od milijardu puta i time nadmašio video spotove brojnih pop zvijezda.

Tekstopisac/producent zaista je imao uspješnu godinu, ali interesantna činjenica jest da najveće uspjehe nije postigao solo sa svojim bendom. U februaru se pridružio Skrillexu i Justinu Bieberu na mega-uspješnom ‘Where Are U Now’, a nakon toga Major Lazer je surađujući sa DJ Snakeom i MØ, stvorio pjesmu ‘Lean On’ koja je postala naj-streamovanija pjesma na Spotify-u.

Pjesma ‘Lean On’ je, sa više od milijardu pregleda, postala 16-najgledaniji video na YouTube-u. Diplo se na Facebooku zahvalio fanovima što su pomogli da njegova stvar dođe do vrha. „Moj prvi instinkt je bio da mi zaista ne pripadamo ovdje, skupa sa Tay Tay, Katy Perry, Justinom, Psy i ostalim spotovima koji imaju više od milijardu pregleda.“ napisao je, referirajući se na muzičare čiji su spotovi pogledani više od milijardu puta (‘Gangnam Style’ se i dalje nalazi na prvom mjestu, nakon čega slijede Taylor Swift i ‘Blank Space’ te Wiz Khalifa & Charlie Puth sa ‘See You Again’).”

Diplo se dotakao nastanka spota, odnosno toga da je stvoren u vrlo kratkom roku (u 24 sata) i, najznačajnije, činjenice da je to prvi nezavisni video koji je postigao takav uspjeh, a da za njegovo stvaranje nije zaslužna niti jedna velika diskografska kuća.

„Iako nismo imali slona, video je dosegao milijardu gledatelja i to je zbog vas!“ nastavlja Diplo. „Jednako važno, učinili smo to sami, ovo je prvi indie muzički video koji je postigao tako nešto.“

 

Izvor: mtv

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button