BiH

Radnici “Livnice čelika” najavili štrajk glađu
Radnici tuzlanske “Livnice čelika” za danas su najavili štrajk glađu. Na ovaj korak su se odlučili jer ne znaju imaju li još status zaposlene osobe ili ne.

Livnica je u stečajnom postupku od jula prošle godine, ali očito je da se sve odvija presporo, što kod radnika izaziva velike sumnje da će na kraju ostati na ulici bez ikakvih prava.

“Od danas krećemo u štrajk glađu i nećemo napuštati prostore tvornice sve dok nam problemi ne budu riješeni. Šta je sa mojom knjižicom? Hoću da znam gdje mi je knjižica, jesam li na birou, jesam li tamo jesam li vamo? Ja moram biti negdje registriran”, kazao je Safet Okanović, radnik Livnice čelika Tuzla.

Rješenje čekaju i radnici, odnosno penzioneri “Konjuha” koji su 11 dana štrajkovali glađu zbog toga što firma nije izvršila potrebne uplate doprinosa kako bi oni mogli otići u zasluženu penziju.

Oni su zamrznuli štrajk glađu, ali ako danas u Vladi Federacije ne bude pronađeno rješenje za njihov problem, nije isključeno da nastave sa štrajukom koji je već uveliko ugrozio zdravstveno stanje štrajkača.

Izvor: BHRTMožda će Vas zanimati i:

Back to top button