Radijske novosti

Nakon pet godina pauze The Coral snimili album
 

Članovi britanske indie grupe The Coral su opet zajedno i rade ono u čemu su najbolji. Pripremili su novi studijski album nakon pet godina pauze. Izdanje “Distance Inbetween” u prodaji će se naći od 4. marta.

Gledajući unazad, pjevač grupe The Coral James Skelly opisuje njihovu višegodišnju pauzu kao period žalosti. I dodaje:„Bili smo umorni. Pokušali smo i snimati, ali materijal nije bio dovoljno dobar. Mnogo stvari se nakupilo, koje smo morali pustiti i povući se korak unazad. Negdje duboko u sebi, znao sam da ćemo se vratiti na scenu.“

Novi album „Distance Inbetween“ prati izdanje „The Curse of Love“, na kojem se nalaze stare pjesme, a objavljeno je 2014. godine. To znači da pjesme na sedmom albumu predstavljaju prvi potpuno novi materijal od 2010. godine, tačnije od albuma Butterfly House.

„Ostali smo vjerni starom zvuku…Nismo željeli da album The Invisible Invasion bude savršen muzičko – već da bude više sirov. Butterfly House je bio slojevit, i voljeli smo ga zbog toga, međutim ovog puta smo uradili sve drugačije. Snimili smo album koji nas predstavlja na pravi način – novu formu benda. Svaki od naših albuma je na svoj način ekstreman – ima svoju temu i osobnost“, dodaje Skelly.

Nove pjesme The Coral je snimio uživo i uglavnom iz prvog puta u liverpulskom studiju „Parr Street“ s ko-producentom Richardom Turveyem. Zbog toga dvanaest pjesama koje se nalaze na albumu, zvuče „sirovo“ i pokazuju pravac u kojem se kreće novooformljeni The Coral.

Novi album grupe The Coral posvećen je Alanu Willisu, mentoru i šefu Deltasonic izdavačke kuće koji je tragično preminuo 2014. godine.

 

Izvor: mtv

 

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button