Tuzla

Maureen Cormack: BiH ima jednu od najvećih stopa nezaposlenosti mladih u svijetu (FOTO)
U Velikoj sali Kantonalne privredne komore Tuzla organizovan je susret ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Nj. E. gđom Maureen Cormack sa privrednicima sa TK.

“Imamo čast i zadovoljstvo da je u Kantonalnoj privrednoj komori u posjeti Njegova ekselencija ambasadorica Amerike. Cilj sastanka je upoznavanje ambasadorice sa mogućnostima privrede TK i mogućnostima saradnje ambasade SAD i privrednika TK. Mislim da će ova posjeta otvoriti neke nove mogućnosti za privredu TK.” – izjavio je direktor Kantonalne privredne komore Nedret Kikanović

DSC_3472-2

Povod današnje posjete Tuzli ambasadorice Cormack je Dan Martina Luthera Kinga, kako navodi gradu u kojem postoji jedan mali trg na kojem je grad dao mjesta bisti Martina Luthera Kinga. Grad koji je uistinu inkorporirao ideje koje je zagovarao King u svom svakodnevnom životu.

“Na prethodnim sastancima razgovarala sam o mladima i šta su njihovi planovi za budućnost i kada razgovaramo o mladima, moramo napomenuti da BiH ima jednu od najvećih stopa nezaposlenosti mladih u svijetu, tako mi je drago i zahvaljujem se direktoru Privredne komore što je organizirao ovaj sastanak da razgovaramo o mogućnostima zapošljavanja mladih ljudi.”

(Vedran Mitrić)Možda će Vas zanimati i:

Back to top button