Tuzlanski kanton

Kamatar Nusret Suljkić izrešetan u Tuzli

U tuzlanskom naselju Batva iz vatrenog oružja ubijen je Nusret Suljkić, uposlenik Vlade Tuzlanskog kantona. Ubistvo je počinio Zaim Rizvić.

Kamatar Nusret Suljkić, poznatiji pod nadimkom “Sin” ubijen je u kući svoga klijenta. Zaim Rizvić, penzioner, na njega je pucao iz automatske puške, javila je FTV.

“Muškarac rođen 1953. godine iz automatske puške je ispalio više hitaca i usmrtio muškarca rođenog 1972. Lice je lišeno slobode. Pripadnici MUP-a i dežurni tužilac obavljaju uviđaj. Nakon toga ćemo znati više o motivima ubistva”, izjavio je Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

A, motiv je kamatarenje. Rizvić je, kako nezvanično saznajemo, pozvao Suljkića da mu vrati dio duga, a kada je Suljkić došao u tuzlansko naselje Batva, Rizvić je u njega uperio automatsku pušku i ispalio nekoliko metaka.

Suljkić se godinama bavi kamatarenjem i jedan je od najvećih kamatara u Tuzli.

Također, godinama je radio u Vladi Tuzlanskog kantona, u Uredu za zajedničke poslove, na mjestu portira. Prosto je nejverovatno da je Suljkić sa takvim dosjeom uopće mogao raditi u Vladi TK-a, u kojoj svi znaju da se godinama bavi kamatarenjem.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button