Svijet

Kako je lijepa zvijezda sapunica dovela do uhićenja narkobossa
Poznata meksička glumica Kate del Castillo bila je glavna poveznica između Seana Penna i odbjeglog narkobosa Joaquina ‘El Chapo’ Guzmana, otkriva Time.

Lijepa zvijezda 2011. godine i sama je glumila šeficu narko-kartela u TV-seriji ‘Kraljica juga’, a naša ju publika može prepoznati u ulozi zle Pilar Zuazo iz kultne američke TV-serije ‘Trava’. Castillo je nakon svoje uloge ‘Kraljice juga’ priznala da je fascinirana El Chapom.

Prije četiri godine uputila mu je javni apel da čini dobro, u kojem je napisala ‘Danas više vjerujem u Chapoa Guzmana nego u vlade koje od mene skrivaju istinu.’

Guzman joj je potom poslao cvijeće, a njegovi su joj se odvjetnici javili 2014. godine nakon njegovog uhićenja, kada su ‘gringosi htjeli ispričati njegovu priču.’

Del Castillo se javio zbog njenih veza u meskičkoj filmskoj industriji, u nadi da će ona moći ‘potegnuti’ da se snimi film o njegovom životu, što je bila velika El Chapova želja.

Sean Penn potvrdio je kako ga je upravo ta meksička glumica povezala s El Chapom.

El Chapo je u meksičkoj javnosti često prikazivan kao pozitivna figura, jer plaća izgradnju cesta i infrastrukture, te donira hranu i lijekove potrebitima.

I Penn je u intervjuu za Rolling Stone Guzmana prikazao većinom pozitivno, iako se radi o osobi čiji je kartel odgovoran za stotine ubojstva i mučenja.

Meksička policija navodno je pratila Penna nakon što su saznali za njegove planove za intervju, te su ga tako uspijeli i uhvatiti. No, sada žele ispitati i Penna, jer nije kontaktirao policiju nakon sastanka s El Chapom u njegovom skrovištu.Back to top button