Svijet

Izgorio autobus, poginulo 14 osoba
U požaru u autobusu u sjevernoj Kini danas je poginulo 14, a više od 30 osoba je povrijeđeno. Policija traga za jednom osobom osumnjičenom da je uzrokovala nesreću.

– Incident se dogodio oko sedam ujutro po lokalnom vremenu u glavnom gradu regiona Nindžija, Jinčuanu – rekla je portparolka vatrogasne jedinice te regije.

Možda će Vas zanimati i:

Ona je kazala da su vatrogasci ugasili požar za 10 minuta, ali da je poginulo 14 osoba, dok su 32 povrijeđene.

Prema njenim rečima tačan uzrok požara još uvijek nije poznat.

//

17 killed in bus fire in NW China, arson suspectedAt least 17 people were killed in a bus fire during Tuesday's morning rush hour in northwest China's Ningxia Hui Autonomous Region. About 30 others were injured. Local police have launched a manhunt for a man suspected of being behind the incident.

Posted by China Xinhua News on Tuesday, January 5, 2016

Policija traga za osumnjičenim Ma Jongpingom, u vezi sa, kako je navedeno, “velikim zločinom”, izvestila je državna stanica ČTV, a potvrdili su i sigurnosni zvaničnici.

Proteklih godina u Kini dogodilo se više ozbiljnih požara u autobusima za koje su okrivljene osobe koje su mentalno nestabilne, ili želele ličnu osvetu.

autobus-nakon-pozara

Prošle godine, 35-godišnji muškarac pogubljen je jer je zapalio autobus u gradu Hagzou u julu 2014. U tom požaru povrijeđene su 33 osobe.

Sud je tada naveo da je muškarac htio da se osveti društvu želeći da okonča sopstveni život nakon što je ponovo obolio od tuberkuloze.
Izvor: avazBack to top button