Tuzla

(FOTO) Gdje se sve u Tuzli može poginuti
Rupe na cestama, propalo Korzo, znakovi upozorenja na svakoj starijoj zgradi…

Nije neka novost da je Tuzla posljednih godina dobila novi izgled, sami smo svjedoci pomenutog.
Međutim, ne možemo, a da ne primijetimo i činjenicu da sve što visi, da to i otpada.

Prije par dana u Trgovačkoj ulici došlo je do urušavanja jednog dijela zida i fasade, koji na svu sreću nije imao tragičan završetak po našeg sugrađanina koji se tu našao, kao što je to bio slučaj sa tragično stradalom Hajrom Ćilimković u tuzlanskom naselju Irac, kada ju je betonski blok koji je pao sa terase jednog od solitera usmrtio.

Protesti stanovnika krečanske ulice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kratkim obilaskom po samom centru grada uvidjeli smo da za Urbanističko-građevinska inspekcija, Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla posla itekako ima. Tim vođenjem, sigurni smo da bi pored znakova upozorenja za opasnost od pada fasade ili dijelova krova, MORALI vidjeti dodatne ograde ili barem neki vid zaštite, a o sankcionisanju vlasnika od strane inspekcije da i ne govorimo. Da bi došlo do bilo kakve reakcije iz gradske uprave, zar moramo čekati još jednu Hajru?

Već ranije smo se osvrtali na izgled Korzoa i rupe na istom koje su nastale usljed stare eksploatacije soli.
Svim Tuzlacima u zimskom periodu, prvim snijegom i ledom opšte je poznata mačija agilnost koju moraju posjedovati, odnosno glumljenje Jevgenija Plušenka ne bi li sigurno prošli Korzoom.

Nekako kad se sagledaju izjave po medijima, svima su usta puna Tuzle, ali zapitamo se, prođu li te osobe kroz čaršiju?

Kampanja za novi mandat gradonačelnika već je krenula, pa pitanje povodom toga, kada ćete nam malo ušminkati grad, makar da bude ono “drži dok majstori ne odu” pa do narednih izbora sve, začaranim krugom?

Da se vratimo i na sam naslov, gdje se sve u Tuzli može poginuti? Odgovor je jednostavan i nalazi se u videu.

Piše: Vedran M.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button