Zanimljivosti i zabava

#FadileOprosti: Pročitajte građanske poruke za premijera Novalića (FOTO)
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić glavna je tema društvenih mreža, i danas, nekoliko dana nakon što su u javnosti odjeknule njegove izjave.

Prvo je premijer rekao kako je za Vladu, na čijem je čelu, neprihvatljivo povećanje minimalne plaće sa sadašnjih 380 KM na 420 KM (sa Istinomjera podsjećaju kako je prethodno obećavao povećati minimalac na 500 KM…).

Možda će Vas zanimati i:

“Svako povećanje minimalca veće od 3 posto je društveno opasno. Zadnje povećanje za pet posto iz 2013. dovelo je do pada prihoda u FBiH. Mi ovdje imamo 12,8”, poručio je Novalić.

Potom je kazao kako građani Federacije više novca potroše na mobilnu telefoniju i druge multimedijalne sadržaje nego što troše na ulje i brašno…

Građanima nije dugo trebalo da mu odgovore. Prvo #FadileOprosti, a onda se pojavilo i #FadileHalali – prštali su hashtagovi i britki komentari na društvenim mrežama.

Kako smo već pisali, u akciju se uključili Edis Jašarević, Nermin Tulić, Srđan Puhalo, Svetlana Cenić, Damir Mašić, Hana Kazazović, Mersiha Novalić i mnogi drugi.

Građanima je Novalić odgovorio izjavom za N1 i to riječima:

„Društvene mreže jesu svojevrstan barometar, ali ja po tome ne mogu raditi. Nisam mislio onako kako je protumačeno, ali ne znam što boli građane kada kažemo istinu. Hoće li građanima biti bolje ako im ne kažem da smo za 20 godina izgubili trećinu beba kada je u pitanju rađanje. Od 1996. godine pa do 2015. godine rađa se za trećinu manje beba. Hoće li im biti lakše ako im to ne kažem.“

Naravno, korisnici društvenih mreža nisu ostali ravnodušni na najnoviji komentar.

U fotogaleriji pogledajte zbirku poruka za federalnog premijera…

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button