Tuzla

EKSKLUZIVNO ZA KAMELEON: Saznajte novosti iz “GiPS-a” Tuzla koje će vas sigurno oduševiti
Tokom zimskog perioda jedna od tema koja je obilježila ovaj vremenski period je i zagađenje vazduha u BiH, naročito u Tuzli, koja je proglašena za najzagađeniji grad u Europi.

Razne nevladine organizacije su pokušavale djelovati i apelovati na više nivoe vlasti da se zaustavi dodatno zagađenje, ali se po tom pitanju sa druge strane nije ništa učinilo.

Tim povodom, društveno odgovorna firma „Gradski i prigradski saobraćaj“ D.D. Tuzla odlučila je reagovati.

“Odlučili smo reagovati i dati svoj doprinos u tom ekološkom dijelu. Od ponedjeljka mi puštamo u promet deset autobusa na CNG, odnosno na pogon na  zemni plin. Tim činom, sigurno ćemo popraviti ekološku sliku grada i dati svoj doprinos da nam grad i zrak budu čišći. ” – izjavio je ekskluzivno za Kameleon Fuad Đulović izvršni direktor GiPS-a Tuzla

Reakcije upoznatih sa ovom novosti su izuzetno pozitivne, ali informacija da “GiPS” Tuzla u skorijoj budućnosti nastoji 2/3 svog voznog parka biti na CNG, što daje dodatni input da pozitivne reakcije budu još obimnije.

Još jedna vijest svakako privlači pažnju, a u pitanju je novi puni red vožnje.

“Od ponedjeljka, prvog februara nastavlja se školska godina i u tom kontekstu mi puštamo zvanični, puni red vožnje gdje smo uvažavajući potrebe naših putnika, kao i u razgovorima sa određenim MZ na području grada Tuzla na određen način izvršili korekciju i prilagodili red vožnje u onom kapacitetu i onom obimu koji zaista i odgovara našim putnicima. ” – kazao je Đulović.

 

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button