BiH

Đonlagić: Bez Radončićeve energije ovako neće ići dalje

Nakon održanog sastanka u Predsjedništvu BiH predstavnika Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost održana je press konferencija.

“Odgovorni smo za svoj posao, kao i za stabilnost u cijeloj BiH”, izjavio je lider SDA i član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik SBB, Mirsad Đonlagić, koji je naglasio da je hapšenje Fahrudina Radončića dramatična okolnost koja je u pitanje dovela sve.

Svima je poznato koliko je SBB energije, volje i znanja dao da otvori perspektivu BiH, da se kreira pozitivna priča, ekonomske, socijalne politike i evropskih integracije. Njegovo hapšenje je ugrozilo perspektivu bošnjačkog naroda, ali i situacije u BiH“, kazao je on i dodao da SBB kao partner u koaliciji ne može biti ravnodušan.

Mislimo da je ovo učinio neko kome ne odgovara da iz BiH krene pozitivna priča. Ovo je nedopustivo, nebitno da li će to neko protumačiti kao pritisak na pravosuđe. Jednog dana će se saznati ko je i zašto ovo učinio“, kazao je Đonlagić.

Potpredsjednik SBB je rekao da sve što se tiče koalicije ostaje otvoreno i da će se učiniti sve kako ne bi došlo do njenog narušavanja.

Narod nas i na ulici pita i kontaktira te traže da daju maksimalan doprinos kako bi lider SBB, Fahrudin Radončić, izašao na slobodu i branio se sa slobode.”

Za kraj je kazao: “Bez Radončića i njegove energije ovakvo neće ići dalje.”

Delegaciju SDA činili su Amir Zukić, generalni sekretar SDA,potpredsjednici SDA Šefik Džaferović i Safet Softić, Denis Zvizdić, Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA. Sastanak je inicirao predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Delegaciju SBB-a činili su Mirsad Đugum, Mirsad Đonlagić, Fehim Škaljić, Damir Arnaut i Ismir Jusko.

Podsjetimo, Radončić je uhapšen u okviru Akcije Lutka 2 zbog ometanja pravosuđa, odnosno pritiska na svjedoke u slučaju procesa koji se na Kosovu provodi protiv Nasera Keljmendija.

Izvor: N1Možda će Vas zanimati i:

Back to top button