Tehnologija

Amazon prodao više gramofona za praznike od bilo kojeg drugog audio proizvoda
Najpoznatiji online prodavač izašao je sa službenim brojkama što se najviše kupovalo za praznike 2015. godine. Neočekivani hit proizvod u sveri audio opreme je gramofon.

Nakon što je HMV izašao s podacima da je za praznike prodavao po jedan gramofon u minuti, Amazon je izašao s vijesti da je njihov najprodavaniji audio proizvod također bio gramofon. Pored Yamahinih i Crosley uređaja apsolutni hit među gramofonima je Jensen JTA-230 portabl model gramofona s tri brzine i ugrađenim zvučnicima.

Jest da je Jensenov model cijene 50 američkih dolara gotovo ‘početnički’ gramofon, no u Amazonu smatraju kako je isti najveći audio izazov spram streaming i download servisa u korist jednog od najstarijih fizičkih nosača zvuka. Model JTA-230 na kraju krajeva nudi sve što mladima i budućim audiofilma treba poput USB ulaza za digitaliziranje vinila, izlaza za iPod, pitch kontrole kao i mogućnost slušanja gramofonskih ploča na 78 obrtaja u minuti.

Gledano uzročno posljedično ovakva hit prodaja gramofona trebala bi se odraziti i na kupnju vinilnih ploča koje bilježe rast prodaje već devetu godinu u nizu.

 

Izvor: ravnododna.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button