Zanimljivosti i zabava

Top 5 najboljih biljaka za bolju erekciju i jaču seksualnu želju

Osim što određene biljke imaju znanstveno dokazanu učinkovitost, one ne nose sa sobom ozbiljnije nuspojave kao što to čine umjetni pripravci, kažu stručnjaci…

Seksualni nagon zahtijeva adekvatnu opskrbu nutrijentima, a kad ona izostane, tu je tradicionalna medicina koja poznaje brojne biljke koje se koriste za jačanje libida ili liječenje problema impotencije. Danas su ženama, a posebice muškarcima, široko dostupni pripravci s ekstraktima biljaka za koje se vjeruje da povećavaju seksualnu želju, potiču erekciju te istodobno potpomažu zdravlje prostate.

– Osim što određene biljke imaju znanstveno dokazanu učinkovitost, one ne nose sa sobom ozbiljnije nuspojave kao što to čine umjetni pripravci pa to biljke čini vrlo popularnim odabirom posebno među muškom populacijom pogođenom nekim oblikom erektilne disfunkcije – kaže mag. nutricionizma Sandra Krstev Barać.

Kontinuirano uzimanje azijskog ginsenga poboljšava seksualnu funkciju kod muškaraca.

Navodi kako kontinuirano uzimanje azijskog ginsenga poboljšava seksualnu funkciju kod muškaraca, osobito u slučaju erektilne disfunkcije jer se smatra da aktivni sastojci ginsenga, ginsenozidi, uzrokuju povećano otpuštanje dušičnog oksida, koji širi krvne žile i omogućuje bolji protok krvi u penis. Također, ginseng potiče vitalnost i izdržljivost organizma te jača libido u oba spola.

– Maca je pak poznata kao “ginseng s Anda” i sadrži značajne količine proteina, masti, vlakana i minerala, uključujući željezo. Djelovanje mace očituje se u povećanju tjelesne kondicije i izdržljivosti, a istraživanjima na životinjama i kliničkim studijama dokazan je njezin doprinos povećanju libida i plodnosti kod žena te povećanju volumena ejakulata i broju spermatozoida kod muškaraca – kaže Krstev Barać.

Thinkstock

Povoljna svojstva za potenciju maca duguje sadržaju važnih aminokiselina, fenilalanina, tirozina, histidina te osobito arginina, važnog za spolnu aktivnost muškaraca jer potiče nastajanje dušičnog oksida koji opušta i širi krvne žile, pojašnjava nutricionistica Sandra Krstev Barać.

Top 5 najboljih biljaka za bolju erekciju i jačanje seksualne želje

  • Azijski ginseng – Preporučena doza u slučaju erektilne disfunkcije iznosi 900 mg azijskog ginsenga 3 puta dnevno. Iako su nuspojave rijetke, najčešće je riječ o nesanici. Zato se kontinuirano uzima maksimalno tri mjeseca.
  • Maca za libido – Tradicionalno se vjerovalo da maca jača snagu, izdržljivost, libido te poboljšava plodnost žena i muškaraca. Preporučena doza iznosi od 1500 do 3000 mg mace dnevno podijeljeno u tri doze.
  • Bablji zub – Višestruko je potvrđeno da aktivne tvari, saponini, imaju pozitivan učinak na erektilnu funkciju i mušku plodnost. Preporučene doze kreću se od 450 do 1500 mg dnevno, a smije se koristiti dva mjeseca.
  • Epimedium – Ova biljka pomaže muškarcima da postignu erekciju, povećaju nivo energije i seksualne želje te se općenito bolje osjećaju. Preporučene dnevne doze kreću se rasponu od 250 do 1000 mg dnevno.
  • Ginkgo biloba – Muškarcima daje seksualnu izdržljivost jer ubrzava protok krvi, a tako i prokrvljenost spolnih organa te osigurava mozgu dovoljnu količinu kisika. Uzima se do 200 mg dnevno.

 Bablji zub se od davnina primjenjuje za liječenje problema seksualne disfunkcije.

Tribulus ili bablji zub nutricionistica navodi kao biljku koja se od davnina primjenjuje za liječenje problema seksualne disfunkcije muškaraca te jačanje libida i kod muškaraca i kod žena. Inače je riječ o korovu, vrlo rasprostranjenom u priobalnom dijelu Hrvatske. Uz samu se biljku vežu mnoge kontroverzne i kontradiktorne studije, no danas se vjeruje da postoji dovoljno istraživanja koja su dokazala da tribulus potiče seksualnu želju i moć.

Fotolia

Epimedium, poznat u engleskom govornom području kao ‘horny goat weed’, stoljećima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za poboljšanje seksualne funkcije. Učinak na jačanje libida i poboljšanje erekcije znanstveno je potvrđen, a za povoljan učinak zaslužni su flavonoidi, osobito ikarin te polisaharidi.

– Smatra se da te aktivne tvari potiču nastanak dušikovog oksida koji djeluje vazodilatacijski i tako muškarcima pojačava erekciju i pomaže u njenom održavanju te umanjuje umor i poboljšava proizvodnju sperme, a ženama jača seksualnu želju. Ovi efekti, kombinirani, pomažu muškarcima da postignu erekciju, povećaju nivo energije i općenito se bolje osjećaju – kaže nutricionistica.

Ginkgo bilobu navodi kao biljku koja pospješuje mikrocirkulaciju i protok krvi, naročito u žilama koje se nalaze odmah ispod kože pa se koristi za liječenje erektilne disfunkcije, jer poboljšava dotok krvi u penis, i drugih problema seksualne disfunkcije.

Ne erektilnoj disfunkciji

Yohimbe potiče od kore afričkog yohimbe drveta. Smatra se jednim od najpopularnijih biljaka za liječenje erektilne disfunkcije. Međutim, ovu biljku trebalo bi konzumirati tek nakon kontaktiranja liječnika jer može prouzročiti mučninu, nesanicu, nervozu, visoki tlak i još neke nuspojave, napominje nutricionistica.

Izvor: 24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro