BiHServisiU fokusu

Jutro vedro, a poslijepodne još ljepše










Jutros je u našoj zemlji vedro. Po kotlinama Bosne ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -2; Drvar -1; Bugojno, Livno 0; Sanski Most, Zenica 1; Bjelašnica, Grude, Jajce, Široki Brijeg, Stolac 2; Ivan Sedlo, Prijedor 3; Banja Luka, Doboj, Tuzla 4; Mostar, Sarajevo, Srebrenica 5; Zvornik 6; Trebinje 7; Bijeljina, Neum 8; Bihać 10; Gradačac 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Bioprognoza: Duži sunčani periodi i porast temperatura pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom prijepodneva će biti ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se usljed strujanja toplog zraka i nešto izraženijeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle pojačati tegobe u vidu glavobolje, umora, dekoncentracije. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne magla ili sumaglica. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna tempertaura od 17 do 24 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 20 °C.

U petak u većem dijelu zemlje jutro sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana postepen porast naoblake. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 9 do 13, a dnevna od 15 do 21 °C.

U subotu oblačno vrijeme. Tokom dana kiša je moguća u Hercegovini. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, a na planinama susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 11 do 16 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne se očekuje kiša ili susnježica. U ostatku dana ponegdje na krajnjem istoku Bosne povremeno može biti slabih padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 °C.

Izvor: Radio Sarajevo



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button