BiH

OPREZ VOZAČI Magla smanjuje vidljivost na putevima
Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost i usporava vožnju na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Možda će Vas zanimati i:
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači upozoravaju za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je promet za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Zbog radova, obustavljen je promet za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (ulica Maršala Tita). Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.

Zbog radova na M-17 u Zenici (na petlji Blatuša) promet je potpuno obustavljen. Osobna vozila i vozila do 7,5 t koriste petlju Radakovo, dok vozila preko 7,5 t koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), mogu prometovati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 t, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina ceste iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom prometnom signalizacijom.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-4 Tuzla – Šićki Brod (u naselju Drežik),

– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokaciji Lučina),

– M-16.2 Jablanica – Prozor,

– M-17 Doboj – Šešlije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, saopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Izvor:BIHAMKKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button