Arhiva

STATUS DANA: Svako ko pokuca na naša vrata dobiti će topao obrok i čaj










Zbog nezapamćeno niskih temperatura koje su zahvatile našu državu, Općina Stari Grad je u saradnji sa Narodnom kuhinjom Stari Grad odlučila ponuditi obrok i toplo mjesto za obrok svima kojima je potrebno.

Prema riječima upraviteljice kuhinje Zilhe Šete, poznatije u javnosti kao Tetka, po besplatan obrok i čaj su dobro došli svi kojima je potreban: „U dogovoru sa općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, od sutra u 08:00 sati ujutro svako ko pokuca na naša vrata će dobiti topao čaj, kuhano jelo, hljeb i toplu riječ u našim toplim prostorijama. Napominjem da ta osoba ne mora biti registrovani korisnik naše kuhinje, niko neće biti gladan i smrznut ovdje kod nas“ rekla je Tetka.  Narodna kuhinja Stari Grad se nalazi u srcu Baščaršije, u ulici Halači.

Općina Stari Grad već dugi niz godina podržava rad Narodne kuhinje Stari Grad, prošle godine je za njeno normalno funkcionisanje izdvojila 40.000 KM.  Narodna kuhinja “Stari Grad” osnovana je 1992. godine i u tadašnje vrijeme je bila prva takve vrste na području grada Sarajeva i današnjeg Kantona Sarajevo.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button