Crna hronika

‘Pali’ zbog droge: Određen pritvor Tuzlacima Žigiću i Selimoviću

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Benjamina Žigića (24) i Rusmira Selimovića (28), obojica iz Tuzle,  zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

˝Postupajući po nalogu  Tužilaštva i po naredbama Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a TK su 27. januara 2016. godine izvršili pretrese porodičnih kuća u kojima žive Žigić i Selimović u Tuzli. Prilikom pretresa kod  Žigića je pronađeno oko 50 manjih paketića sa oko 16 grama opojne droge marihuana i 10 tableta amfetamina (MDMA) pripremljenih za prodaju. Također, u kući Selimovića je pronađeno preko 70 tableta amfetamina pripremljenih za prodaju˝, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičene lišili slobode, izvršili su kriminalističku obradu te ih predali u nadležnost Tužilaštva.Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.Obojica su ranije osuđivana lica za isto krivično djelo ili djela iz oblasti imovinskih delikata.

Izvor: AA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro