Kolumne

Komentar: Gdje je u toj priči narod?
Facebook grupa Podrška Fahrudinu Radončiću prije nego li će doći do jučerašnje odluke Suda na jednom od svojih postova pozvali su na svojevrsni poziv na bezakonje, zakon jačeg. 

“Neka se zna! Ukoliko Radončić ne bude pušten danas iz pritvora, a ova staljinistička mafija nastavi da ide svojim putem, sljedeće sedmice Čampare i Sarajlici će osjetiti šta znači kada preko 25,000 građana uzmu stvari u svoje ruke! Dosta je bilo totalitarizma! Ovo je građanski vapaj za pravdom!”

Staljinistička mafija, totalitarizam? Ukoliko se poštovani administratoru već baviš politikom, saznaj malo šta ovi pojmovi znače, jer sigurna je stvar da u takvom sistemu osumnjičeni Radončić ne bi mogao steći toliku imovinu.

sbb stand

“Peticija za oslobađanje Fahrudina Radončića”

Organizuju se kojekakve peticije podrške, sa kojom svrhom? Treba li udijeliti  sadake kojim slučajem?
Umjesto što se okupljate za podršku osobi koja će bez ikakve mrlje na svom imenu izaći iz pritvora, jer prejak je lobi koji iza političkog vrha stoji, zašto se niste vi i svi slični vama, okupili, pa obišli radnike Livnice koji četvrti dan štrajkuju glađu, zašto niste posjetili narodnu kuhinju, uradli nešto korisno za društvo kada vam šef već nije u prilici?

Prijedlog jedan, hajmo napraviti peticiju meni npr. da se dadne koji milion, pomoći ću gore svima navedenim. Naravno, meni se ipak i može vjerovati, nisam političar.

Pitao bih te administratoru pomenute stranice zašto ne pozivate ljude da uzvukuju Narode, narode, narode, a ne da se ponosite činjenicom što je masa nekih ljudi uzvikivala Fahro, Fahro.

“Postani Član SBB BiH i daj svoj doprinos za bolju budućnost” – kojoj individui, Radončiću i njegovom imovinskom kartonu?!

Piše: Vedran MitrićKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button