Politika

Osmicina pjevačica odgovorila Amerikancima: Jednog čovjeka je optužila za uvođenje sankcija

Mehmedagić sa suprugom Amelom










Amela Šehović Mehmedagić, pjevačica i supruga bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, oglasila se na društvenim mrežama nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele nove sankcije njenom mužu.

Ona je za uvođenje sankcija optužila Erica Larsona, nekadašnjeg višeg savjetnik za borbu protiv korupcije pri Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

– Sjećate li se Erika Larsona? To je onaj što ga je američka ambasada po hitnom potupku iz BiH vratila u SAD-e jer je teško kompromitovan.

Iako se iz ambasade često oglašavaju po razno raznim pitanjima, nikad građanima ove zemlje nisu objasnili šta je to tako strašno učinio Larson i ko je tražio da se isti momentalno otpremi iz BiH.

– E sad je taj isti Larson raspodijeljen na mjesto sa kojeg odlučuje ko će se naći na američkoj crnoj listi, napisala je Šehović Mehmedagić.

Podsjećamo, državni sekretar Antony Blinken jučer je objavio kako su Mehmedagiću sankcije uvedene kao mjera za borbu protiv korupcije.

– Sjedinjene Države danas poduzimaju niz mjera na Međunarodni dan borbe protiv korupcije s ciljem promicanja odgovornosti za one koji se bave korupcijom širom svijeta.

 

Izvor
oslobodjenje.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button