Kolumne

Koliko dugo ćemo biti zatvorenici njihovih života?
Medijska podijeljenost sa bilo kakvom političkom krizom, svima nam je uveliko već poznata. Društvene mreže naprosto vrište od statusa podijeljenosti političkih poltrončića, za sada anonimusa željnih probijanja, sadašnjih i budućih dupelizaca vladajuće manjine.

Kako inače u našem narodu ide ona poznata “Da ostanu na vlasti, prodali bi i majku.”, u proteklim danima, itekako vidimo da se  pokazala tačnim. Zarad vlasti, optužili bi i koalicione partnere za naručivanje ubistava, branili bi optužene za teška krivična djela, odluke Sudova smatrali nevažećim,  a o obmanjivanju javnosti da i ne govorimo… Lažne slike političke nesložnosti, prepirki, medijskih natezanja, stvaranja međuetničkih tenzija, dok se iza kamera, sjednica, dogovaraju dilovi raspodjele vlasti, imovine, sve u svrhu njihove zarade.

Uposlili su sve svoje bližnje u javne institucije, direktorske fotelje, (poltrone one gore spomenute, koji su sada blago izašli iz anonimnosti), iz zatvora drito na ministarske pozicije, ambasade, dovode se sumnjivi investitori za velelepne građevine u samim centrima gradova, obećavaju kule i gradove,  sve dok se brk masti i lična imovina gomila u nebesa, a ti narode glasaj i slučaj kako se mora štediti.

Razmišljaš li narode zašto oni ne žele u Europsku uniju, zašto se sa aplikacijom toliko natežu?
Jedan od preduslova Euroske unije za ulazak Hrvatske je bila i borba sa kriminalom i korupcijom na najvišim nivoima, koja i nas čeka, sa kojim se Tužilaštvo BiH trenutno i bori. Tako je pred ulazak Hrvatske u EU pao jedan od najmoćnijih Ivo Sanader.

Možda je to ujedno razlog pribojavanja i ovdašnjih političara, pa se i ne žure, a kada se trenutno stanje i pogleda, zašto i bi kada im je u životu sve fenomenalno?

black_backgroundSvega gore napisanog, svi smo svjesni, samo se nameće jednostavno pitanje ispred koje stranke ovo čitate i kojoj strani se podsmijavate, pardon, neovisni građanine, zašto ti šutiš?

Bliže se 2 godine od februarskih protesta, jeste li zaboravili zašto su počinjali?

Dragi moji sugrađani, građani Bosne i Hercegovine, navršio se 8733. dan od kako smo zatvorenici njihovog oligarhijskog sistema, koliko ćete i dalje biti GLUPI pa glasati za iste?!

Piše: Vedran MitrićKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button