Sport

FOTO: Bh. košarkaški dragulj Emir Čerkezović najbolji sportista TK u 2015.
U organizaciji Sportskog saveza TK, večeras je u BKC-u Tuzla održan 22. Izbor za najbolje sportiste i sportske kolektive našeg kantona u 2015. godini.

7

Za najboljeg sportistu proglašen je mladi košarkaš Emir Čerkezović, član OKK Sloboda, koji je sa kadetskom reprezentacijom BiH postao prvak Evrope u Litvaniji.

10

Najbolji sportista u kadetskoj konkurenciji je mladi karatista Hamza Čajić, član ORKKA Lukavac, najbolji junior je atletičar AK Sloboda Tehnograd Rusmir Malkočević, dok je najbolji sportista senior Semir Delić, član KBV Flek Tom-Cat.

4

Za najboljeg trenera u TK za 2015. godinu proglašena je Mara Lakić Brčaninović, trener ŽKK Jedinstvo BH Telecom.

13

Za najbolju sportsku ekipu proglašena je Amaterska nogometna reprezentacija TK, koja je osvojila prvo mjesto u konkurenciji osam amaterskih reprezentacija regija u BiH.

17

Najbolja sportistkinja u invalidnom sportu je Kadira Nukić, članica Streljačkog invalidskog kluba Tuzla, dok je najbolji sportista u invalidnom sportu Ermin Jusufović, član Kluba sjedeće odbojke Sinovi Bosne Lukavac.

5

Specijalne nagrade za razvoj i promociju sporta u našem kantonu pripale su Admiru Mosoroviću, Mirsadu Novaliću, Husrefu Musemiću, Ibri Ibriću, Fadilu Kasumoviću i Tomislavu Trojaku (posthumna nagrada).

6

Također, specijalne nagrade u invalidnom sportu dobili su Irmela Peranović, Admir Aščerić i Boris Kasumović.

3

Goste su na večerašnjoj manifestaciji zabavljali Amel Ćurić, Maid Hećimović, Dženana Huseinagić Sivić, plesna grupa Pop Lock i učenici Srednje muzičke škole u Tuzli.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button