Tuzlanski kanton

Vlada TK: Podrška Udruženju “Majke enklave Srebrenica i Žepa”
“Vlada Tuzlanskog kantona će sigurno, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći udruženju ‘Majke enklave Srebrenica i Žepa’, da u Hagu prisustvuju izricanju presude Radovanu Karadžiću, optuženom za genocid nad bosanskim muslimanima u Srebrenici 1995. godine, ali i zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u BiH od 1992. do 1995. godine, kao i za sudjelovanje u zajedničkom zločinačkom pothvatu”, rekao je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Udruženja građana “Majke enklave Srebrenica i Žepa” premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić.

Premijer Gutić je tokom sastanka Udruženju “Majke enklave Srebrenica i Žepa” uputio riječi ohrabrenja, obzirom da svojim prisustvom u Hagu, putem svjetskih medija moraju poslati jasnu poruku svjetskoj javnosti. Također, čestitao im je na dosadašnjoj borbi da se istina o Srebrenici i Podrinju čuje i zna.

Kako je istaknuto tokom sastanka, Vlada je i do sada pokazivala posebnu osjetljivost i pružala podršku Podrinju, a prije svega to se odnosi na oblast povratka izbjeglih i raseljenih, kao i za obnovu infrastrukturnih objekata.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button