BiH

Najava federalnog premijera Fadila Novalića: Vlada seli u Energoinvest, SDP BiH ostaje bez kirije (VIDEO)
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine razmatra mogućnost da se iz sadašnje zgrade u Alipašinoj ulici u Sarajevu, preseli u zgradu Energoinvesta u naselju Pofalići.

Ovu informaciju potvrdio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić u emisiji Interview 20, koja se sutra emitira na BHT-u.

Možda će Vas zanimati i:

– Selimo u Energoinvest. Znam da ste očekivali da ćemo u bolnicu, a nama se pretjerano ne dopada da budemo u bolnici. U bolnici se liječe bolesnici – kazao je Novalić.

Federalni premijer time je demantirao navode dijela medija da će Vlada Federacije useliti u zgradu Opće bolnice “Abdulah Nakaš”, nakon što se ova ustanova pripoji Univerzitetsko-kliničkom centru Sarajevo.

U zgradi u Alipašinoj ulici, koja je u vlasništvu SDP-a BiH, smješten su ured premijera i četiri ministarstva, dok su ostala na različitim lokacijama u Sarajevu i Mostaru. Ukoliko bi se Vlada preselila u zgradu Energoinvesta, očekuje se da sva ministarstva budu na jednom mjestu.

Ovime bi i SDP BiH ostao bez kirije, koju je do sada ubirao za iznajmljivanje zgrade u Alipašinoj ulici. Iz budžeta za ovaj prostor na račun SDP-a svake godine uplaćuje skoro 500.000 KM. Ukupan iznos kojeg Vlada FBiH plaća za zakup prostora je oko 4,3 miliona godišnje.

 

Izvor: faktorKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button